Premium
Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Naar de maan, een gigantische prestatie’

Reacties

  1. Het probleem is dat in bijna alle gevallen waarbij over “duurzaamheid” wordt gepraat het feitelijk gaat over “politiek correctheid”. Daarbij vorken ambtenaren bakken vol met geld over naar bijvoorbeeld advies bureau’s die vervolgens met de meest idiote ideen op de proppen komen. Een mooi voorbeeld daarvan is om de economie proberen aan te drijven met zon, wind en biomassa. Op die manier heb je dan wel vaak geen stroom en is er geen milieu winst, gaat de natuur en het landschap naar de knoppen maar ben je wel enorm “politiek correct” bezig.

  2. Het verschil is dat er toen een gemeenschappelijk doel was, zo vlug mogelijk naar de maan.
    Nu is dat gemeenschappelijk doel er niet! De eenen helf associeert duurzaam met lagere en biologische productie en de andere helft wil op deze voet doorgaan of willen light versie om de andere helft stil te houden.
    Als je echt wil verduurzamen zal er een manier moeten komen met weinig uitstoot of emissies maar waarbij ook de productiviteit en efficiëntie omhoog gaat om de productie kosten te drukken . Want door klimaatverandering komt er minder grond beschikbaar en door de bevolkingsgroei steeds meer monden! De weg die we nu bewandelen is van weining verdienen voor de boer en uiteindelijk honger voor de onderste helft van de bevolking

Beheer
WP Admin