Partner
Fotografie: foto verwonder, Ursula Kemp AlgemeenPartner

Mogelijk biedt oplossingen voor financiering en vermogensopbouw

Boerderij verkocht en op zoek naar manieren om vermogen verder op te bouwen? Of juist een financiering voor een boerderij of landbouwgrond nodig? Het kan bij Mogelijk.

Agrarisch vastgoed en landbouwgronden laten zich niet altijd makkelijk financieren. Mogelijk denkt daar anders over. “Wij zijn de vastgoedfinancier voor ondernemers. Wij denken in oplossingen en financieren zakelijk vastgoed zoals bedrijfspanden, winkels, kantoren, horecapanden maar ook agrarisch vastgoed, landbouwgrond en project- of transformatiepanden”, vertelt Miranda Landkroon-Wiegmans van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Mogelijk is de grootste non-bancaire vastgoedfinancier voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Opgericht in 2016, heeft Mogelijk zich gespecialiseerd in het samenbrengen van ondernemers op zoek naar financiering en investeerders die hun kapitaal willen laten renderen. Miranda: “Bij Mogelijk financiert de markt, de markt. Dus of u nu ondernemer bent en op zoek bent naar een financiering voor uw zakelijke hypotheek of u heeft kapitaal opgebouwd en u wilt uw geld laten renderen, in beide gevallen bent u bij ons aan het juiste adres.”

Snelle en efficiënte service

Het proces bij Mogelijk begint met een financieringsaanvraag via de website. Miranda: “Onze vastgoedspecialisten beoordelen elke aanvraag zorgvuldig. Dient u via onze website een financieringsaanvraag in, dan hoort u binnen 48 uur of wij u kunnen financieren. Vervolgens vindt er een persoonlijk gesprek plaats. “Deze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat wij uw behoeften exact in beeld krijgen en bekijken wij met elkaar welke financiering het best past. Financiering kan op twee manieren: rechtstreeks waarbij een investeerder de zakelijke hypotheek financiert of u wordt gefinancierd vanuit het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. In dit fonds leggen verschillende beleggers geld in en hiermee worden meerdere zakelijke hypotheken gefinancierd.”

Tekst gaat verder onder foto

Volgens Miranda Landkroon-Wiegmans groeit het aantal aanvragen flink en ook investeerders weten de weg naar Mogelijk te vinden.
Volgens Miranda Landkroon-Wiegmans groeit het aantal aanvragen flink en ook investeerders weten de weg naar Mogelijk te vinden.

Rechtstreekse financiering door een investeerder

“Bij een rechtstreekse financiering stellen we een informatiememorandum op met alle details over de aanvraag”, vervolgt Miranda. “Elke dinsdagochtend om 9 uur ontvangen investeerders die zich bij ons hebben ingeschreven, een nieuwsbrief met de investeringsaanbiedingen. Zij kunnen vanaf 11 uur aangeven of zij willen instappen, volgens het ‘first come, first served’ principe. Dit systeem zorgt ervoor dat voor iedere financiering in principe een investeerder kan worden gevonden.”

Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds

Voor investeerders die de voorkeur geven aan gemak en spreiding, lanceerde Mogelijk in 2022 het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. “Het fonds is bedoeld voor beleggers die kiezen voor gemak, diversiteit, ontzorging en een aantrekkelijk rendement. Vanuit het fonds worden meerdere zakelijke hypotheken van ondernemers gefinancierd.”

Rendement en beperkte risico’s

Zowel voor de rechtstreekse investeringen als beleggingen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds geldt het recht van eerste hypotheek. De investeerder heeft bij de rechtstreekse investering het recht van eerste hypotheek, in het geval van het fonds ligt dit bij de fondsbeheerder. Miranda: “Wij financieren in de regel tot maximaal 65 tot 70% van de waarde van het onderpand, wat maakt dat het risico voor de investeerder beperkt is.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Op mogelijk.nl doet u gemakkelijk een aanvraag voor agrarisch vastgoed
Op mogelijk.nl doet u gemakkelijk een aanvraag voor agrarisch vastgoed.

Landbouwgronden financieren

Naast het financieren van (agrarisch) vastgoed biedt Mogelijk ook financieringsmogelijkheden voor landbouwgronden. Deze nichemarkt vereist specifieke kennis en expertise. “We hebben binnen ons team aan vastgoedspecialisten een aantal specialisten die zich toegelegd hebben op landbouwgronden. Daarbij zetten ze ook de nieuwste technieken op het gebied van data-analyse in. Hierdoor kan Mogelijk ook voor u als agrarische ondernemer de juiste financieringsoplossing bieden.”

Transparantie en vertrouwen

Het hoofdkantoor van Mogelijk in Breukelen telt circa 140 specialisten. Tot nu toe zijn er bijna 6.000 objecten gefinancierd voor een totaalbedrag van ruim 1,7 miljard euro. Volgens Miranda Landkroon-Wiegmans groeit het aantal aanvragen flink en ook investeerders weten de weg naar Mogelijk te vinden. “Het is onze missie om ondernemers, investeerders en beleggers blij te maken. We denken in oplossingen en we hebben een goede balans tussen online gemak en persoonlijk contact.”

Laagdrempelig en persoonlijk

“Het enthousiasme van onze klanten over de snelheid én onze persoonlijke benadering heeft ook bijgedragen aan onze groei. Investeerders en ondernemers waarderen met name het gemak en de laagdrempeligheid van ons platform. Of u nu op zoek bent naar kapitaal voor uw vastgoed of landbouwgrond of u wilt juist vermogen opbouwen, wij denken graag met u mee”, besluit Miranda.

Beheer
WP Admin