Premium
Jesse Klaver van GroenLinks tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen vorige week. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Moedeloze week voor de boer’

Reacties

 1. Laat er AUB voorlopig geen nieuwe verkiezingen komen.Nu Mona Keizer is gedwongen te vertrekken is de chaos bij het CDA compleet en ze stonden al zo slecht in de peilingen op 6 tot 9 zetels.Volgens mij een nog verdere verzwakking voor de boeren stand.Tjeerd de Groot,die verrader, als minister van landbouw?zal mij niets verbazen, ik kijk nergens meer van op .

  1. CDA is geen boeren partij meer, ze worden gevormd door westerlingen.
   SGP en BBB zijn nu de voortrekkers.

 2. Uiteindelijk gaat het om goed verwaarden van de “grondstof” melk en een ieder wordt weer tevreden. Met de Politieke druk om het aantal runderen te halveren, zal het probleem wel daar liggen. Overcapaciteit, spanningen over loyaliteit met de boeren, internationale concurentie van bedrijven die geen last hebben van politiek beleid, enz… In onzekere tijden wordt besturen afhankelijk van een heldere uitleg en overtuigings kracht.

 3. Vergaderboer je gaat weer de fout in met prijszetter van de melkprijs . Het is eerder een prijsvolger. De garantie prijs is een van gemiddelde van een aantal fabrikanten. Daar komt nog bij dat ze deze de laatste jaren niet konden betalen zondee het tafelzilver te verkopen.

 4. Bennie we leven niet meer in de jaren 60 waar bij je laat merken dat het katholieke zuiden met zijn arme zand boertjes tweede rangs bugers zijn die overal de schuld van kunt geven ……

 5. We weten niet wat exact gebeurd is. Ik heb een districtraadslid gevraagd maar krijg vage antwoorden.

  Bij mij ontstaat steeds meer de indruk dat na het vertrek van Frans van den Hurk (een deel) van de ledenraad power play heeft willen spelen in de richting van het bestuur. Dat power play is waarschijnlijk vooral afkomstig uit de zuidelijke districten. Dat heeft blijkbaar zoveel druk op het bestuur gezet dat Wunnekink het bijltje erbij neer gegooid heeft.
  Power play met waarschijnlijk vooringenomen standpunten heeft enorme schade veroorzaakt aan RFC en haar leden.

 6. Inderdaad de particuliere verwerkers lachen in hun vuistje, en halen ondertussen de grootste leveranciers binnen dankzij kwantumtoeslag.

Beheer
WP Admin