Demissionair minister Carola Schouten. - Foto: Roel Dijkstra AlgemeenNieuws

Minister wil nieuwe Kamer bijpraten

Demissionair landbouwminister Carola Schouten wil de nieuwe Kamerleden bijpraten over mestbeleid, stikstofbeleid en het nationaal strategisch plan bij het Europees landbouwbeleid (GLB).

In een brief aan de Tweede Kamer biedt de minister aan de nieuwe vaste Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit te informeren over de lopende ontwikkelingen.

Voor het contact tussen het parlement en het ministerie heeft de minister een parlementair contactpersoon aangesteld. Ook bij andere ministeries is zo’n contactpersoon werkzaam, die zorgt voor informatie-uitwisseling met Kamerleden. Naast de parlementair contactpersoon heeft de minister ook een politiek assistent, die als politieke voorpost fungeert en bij politieke partijen polst en peilt wat de opvattingen zijn en welke politieke steun de minister kan verwerven voor haar voorstellen.

In 2023 gaat het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) van de EU in. Lees hier alle artikelen over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Reacties

  1. Krijgt ze eindelijk een keer tegenspraak ( BBB) na al `t gelieg van afgelopen jaren, Stikstofbeleid gebaseerd op drijfzand met rammelende KDW onderbouwing.

Beheer
WP Admin