Foto: Peter Roek AkkerbouwNieuws

Minister: geen extra coronasteun voor akkerbouw

Het is niet mogelijk om opnieuw aanvullende steun te verlenen aan de akkerbouw, bovenop de bestaande maatregelen die er zijn in verband met corona.

Dat schrijft demissionair minister Carola Schouten (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer. Ze reageert op verzoek van de Tweede Kamer op een brief van de zuidelijke landbouworganisatie ZLTO.

In het voorjaar van 2020 was de sluiting van de horeca aanleiding voor een speciaal steunpakket voor aardappeltelers over het tweede kwartaal van vorig jaar. Dat kwam bovenop de hulp die het grootste gedeelte van de economie toen kreeg. De fritesmarkt was ingestort. In het najaar ging de horeca weer open en leefde de hele economie op.

Schouten zegt dat ze erg begaan is met de aardappelsector en begrip heeft voor de zeer moeilijke situatie waarin telers zich kunnen bevinden door corona. Maar herhaling van de steunmaatregel van vorig voorjaar zit er niet in.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Beheer
WP Admin