Premium
Foto: Roel Dijkstra RundveeNieuws

Minder vee: minder inkomen, minder werk

Reacties

 1. Voorpagina Brabants-Dagblad van vandaag: “Het mes gaat diep in de veehouderij rondom natuurgebieden” .
  Wat de ogenschijnlijke uitwerking macro economisch zal zijn, is afhankelijk van welke partij dit berekend. Behalve dan de 20-30 miljard gemeenschapsgeld die deze maatregel opslokt t/m 2030 om de betr. boeren uit te kopen cq. te verplaatsten.
  Er zijn in het verleden al meer sectoren drastisch gekrompen en productie die naar het buitenland vertrokken is , wat geen enkele rimpeling in onze economie heeft veroorzaakt.
  We kunnen de volksgezondheid toch niet opofferen aan de gevolgen van milieuvervuiling? (zie o.a. Tata IJmuiden)
  Doorgaan zoals nu, gaat ook niet.

  1. Gewoon net blijven doen alsof het allemaal niet uitmaakt als kleine ondernemers weggepest worden. Ook net blijven doen alsof het de economie niet raakt als grote bedrijven zoals Shell vertrekken. De milieu vervuiling wordt niet minder maar meer als de industrie vertrekt uit eigen land naar plekken als China!

 2. Waarom zonodig de melkveehouderij met al jaren krimpende aantallen, of is het ze om de grond te doen? De groeisectoren van afgelopen jaren zijn toch vooral vleeskalveren en melkgeiten, meestal grondloos.

  1. het is om de grond te doen dan kunnen ze huizen bouwen. om de natuur nog meer op te warmen want stenen houden warmte vast en er moet asfalt komen. het is hetzelfde als de duurzame energie met molens en spiegels in het land en op zee. daar leggen ze kabels die het elektries naar wal voeren maar die kabels moeten de warmte ook kwijt en dan word de zee ook opgewarmd

Beheer
WP Admin