Milcobel verhoogt de melkprijs voor juni met € 1 en komt uit op een standaard melkprijs van € 42 per 100 liter. - Foto: Henk Riswick RundveeNieuws

Milcobel verhoogt melkprijs juni met € 1

Milcobel verhoogt de melkprijs voor juni met € 1. Daarmee komt het uit op een standaard melkprijs van € 42 per 100 liter. Dat is op basis van 43 gram vet en 35 gram eiwit per liter. Dat komt volgens de zuivelverwerker overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van € 46,38 per 100 liter, inclusief toeslagen voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid.

Stijgende prijstrend

Deze stijging is het gevolg van een stijgende prijstrend op de internationale zuivelmarkten. Dat zorgt voor een positieve invloed op het productfolio, aldus de Belgische onderneming. Hierbij kijkt Milcobel met vertrouwen naar een aantrekkende mozzarellamarkt door aanstaande zomerevenementen als het Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen stijgt.

De door Boerderij berekende basismelkprijs komt met de Nederlandse standaardwaarden voor vet en eiwit uit op € 44,75 per 100 kilo en is een stijging van € 1,06 ten opzichte van een maand eerder. Dit is exclusief btw en op basis van 1,1 miljoen kilo melk per jaar. Hiervan is € 0,055 per 100 kilo melk in mindering gebracht voor de bijdrage aan ZuivelNL.

Beheer
WP Admin