De Franse bandenfabrikant Michelin claimt dat de allround Crosgripp-band goed inzetbaar is op de weg, op grasland en in de sneeuw.- Foto: Michelin MechanisatieNieuws

Michelin breidt Crossgrip-bandenserie uit

De Franse bandenfabrikant Michelin presenteert twee nieuwe maten voor zijn Crossgrip-bandenserie, speciaal voor graafmachines, schrankladers, verreikers en kleine trekkers.

Michelin voegt twee bandenmaten toe aan zijn assortiment voor de allrounder Crossgrip-band: de 400/70R20 en 480/80R26. Deze banden zijn vooral geschikt voor graafmachines, schrankladers en verreikers in de sectoren industrie, landbouw en transport. Daarnaast passen de banden onder kleine trekkers tot 150 pk.

Michelin heeft de Crossgrip-serie zo ontworpen dat je de banden jaarrond in alle seizoenen kunt gebruiken. De fabrikant claimt dat de band goed inzetbaar is op de weg, in grasland en in de sneeuw.

Vernieuwde rubbersamenstelling

Het loopvlak is voorzien van diepe groeven en een vernieuwde rubbersamenstelling. Dit heeft volgens Michelin een positieve invloed op comfort, tractie, veelzijdigheid en weersonafhankelijkheid.

Lage rolweerstand

De speciale Michelin-radiaalstructuur maakt volgens de fabrikant een eersteklas wegligging mogelijk, zelfs op harde oppervlakken en bij hoge snelheden. Daarnaast claimt Michelin een lage rolweerstand. Daardoor wordt de energie-efficiëntie van de voertuigen verhoogd, ongeacht of ze elektrisch worden aangedreven of via verbrandingsmotoren. Het komt dus neer op een lager brandstofverbruik of – in het geval van elektrische voertuigen – een grotere actieradius.

Bekijk het gratis TREKKER E-mag. In deze editie lees je alles over banden​

Beheer
WP Admin