MechanisatieNieuws

MF35: trekker van de gewone man

Nairobi (Kenia) – Massey Ferguson presenteerde zijn ‘People’s Tractor’ in Kenya. De bedoeling is om met deze MF 35 het trekkerbezit binnen het bereik te brengen van beginnende/kleine agrariërs en ondernemers in de minder kapitaalkrachtige delen van de wereld.

Rechttoe rechtaan, betrouwbaar en betaalbaar. Dat kenschetst de 36 pk’s sterke Massey Ferguson, tekenen we op uit de mond van vice-president en directeur marketing van MF Europa/Afrika/Midden-Oosten Richard Markwell. Het betreft een model met specificaties waar Kenya’s opkomende agrarische sector op zit te wachten, met techniek die zich ruimschoots heeft bewezen. Een speciaal pakket bijpassende werktuigen is in ontwikkeling, voor grondbewerking, planten, verpleging en transport.

Deze nieuwste, robuust gebouwde MF35 is gebaseerd op een vroegere trekker met hetzelfde nummer die zijn geschiktheid voor Afrika al heeft bewezen. De motor van 36 pk noemden we al. Verder zit er een 6V/2A-mechanische bak op, en een driepuntshef die 1.100 kilo tilt. Door de compacte bouw is de trekker zeer wendbaar, een uitkomst op de vaak kleine perceeltjes.