Premium
Foto: Peter Roek AkkerbouwInterview

Mes in chemische middelen bedreigt voedselpakket

Reacties

 1. hallo even anders
  als hier van af morgen geen soja SCHROOT
  geen mais
  geen tarwe binnen komt via de haven uit buiten land
  dan loopt er over 3 maanden geen enkele kip…. varken … meer rond en geven de koeien 40% minder melk
  hoe zo 80% EXPORT

 2. Ik stel me een huisarts voor die zegt ‘vanaf vandaag geef ik je geen medicijnen meer en gaan we enkel nog gezond leven. We laten de natuur zijn gang gaan en vullen onze maaltijd aan met vitamines en mineralen en gaan veel naar buiten in de frisse lucht’ moet jij eens zien hoe de mensheid binnenkort crepeert.

 3. Heren, vind u nu zelf ook niet dat u er ongenuanceerd en met gestrekt been ingaat, een ieder weldenkend mens die enige kennis heeft van de landbouw weet dat er om misoogsten te voorkomen er soms gespoten dient te worden. Maar als we eerlijk zijn moeten we toegeven dat de meeste middelen wel erg goedkoop zijn waardoor er onnodig veel wordt gespoten. Hoe vaak wordt de spuit niet voor de dag gehaald om een klein ongemakje te bestrijden. En wat die spuitvrijezones betreft ik kom bij veel akkerbouwers een moestuin tegen waarin niet gespoten wordt zou dat een reden hebben.

  1. Consumenten moeten niet zeuren. Je hebt gangbaar en bio. Wil je onbespoten dan koop je bio. Wil je goedkoop dan koop je gangbaar. Wil je goedkoop en onbespoten dan ben je een zeur.

 4. @armer. Het is nog veel erger, deze landen kunnen gewoon hun gewassen spuiten met alle hier verboden middelen en wij moeten ze wel kopen om niet te verhongeren. Onze Wijze Mannen denken dat wij met voedselbossen en kneuterige tuintjes (strokenteelt) Europa kunnen voeden en de hele biodiversiteit kunnen beschermen inclusief de mens.

  1. Voedseltekort is een zegen voor de boer. We hebben 60 jaar lang regeringen gehad die graag voedseloverschotten wilden maar dat heeft de boeren niks gegeven. Nu moet het allemaal anders in den haag en brussel ,en vooral minder productie. Prima toch? Laat de stedeling maar vechten om mijn graan, melk en vlees.

 5. Na het gas en de printplaten, straks ook afhankelijk van Landen buiten europa voor het voedsel. Geweldig, kun je een prijs vragen wat je maar wilt.

  1. Hai
   Ik vraag me echt af of je dit meent volgens mij ben je de zaak aan het opfokken.
   Jij weet net zo goed als ik dat ruim 80% van onze landbouwproducten geëxporteerd worden, en hier in Nederland gaan we echt geen honger lijden de komende 50 jaar.
   Ik denk dat het van wezenlijk belang is dat we onze kennis ook ter beschikking stellen van 3e wereldlanden dat is de enige en echte manier om een emigratiestroom uit die landen te voorkomen.

Beheer
WP Admin