Foto: Rachel Henst RundveeVideo

Video | Melkveehoudster over stikstof: ‘Meer dieren inleveren, kan financieel gezien niet’

De stikstofplannen die het kabinet heeft gepresenteerd zal impact gaan hebben op veehouders.

Hoe de plannen precies zullen uitpakken is nog niet bekend, maar dat er gereduceerd moet worden is wel duidelijk. Wat betekent dat voor veehouders? Melkveebedrijf De grote Migchelt in Sinderen (Gld.) staat volgens het stikstofkaartje op 12% reduceren. Volgens melkveehoudster Meike Lubbers zal betekenen dat voor hen het doek gaat vallen als er gereduceerd moet worden op dieraantallen.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Reacties

 1. Als de redactie van de boerderij bovenstaande anonieme reacties van mensen die de
  boeren weg wil hebben plaatst.
  Dan zeg ik mijn abonnement op en hoop hierbij meer boeren.
  Deze reacties wil ik niet lezen.

 2. Jammer, al die argumentatie van ongenuanceerde gelijkhebbers. Het visieloze overheidsbeleid is aan de familie Lubbers duidelijk niet voorbij gegaan.

 3. Ik raak je wel Breuker? Goed zo! Doet me goed! Ik hoop dat dat ook voor anderen geldt
  Weet je wat het is Breuker?
  Terwijl we nog niet hersteld zijn van de corona pandemie heeft onze regering tesamen met alle andere EU landen gigantische problemen op te lossen , zoals immigratie, energie, oorlog in Oost Europa.
  En dan hebben we hier in NL een stel onnozele ***ken die de boel goed op stelten willen zetten en de hele samenleving, als het zo door gaat, onherstelbaar lopen te verzieken.
  Ze presteren het zelfs hun erf eindelijk eens op te gaan ruimen en de troep gewoon op de snelweg te storten. Godgeklaagd. Aanpakken dat spul!
  Na het spookrijden van dat relvolk afgelopen nacht, zijn wij hier goed van misselijk van die ellendelingen, die feitelijk alleen hun zin door willen drijven en eigenlijk helemaal niet willen overleggen.
  Ik hoop en verwacht van Rutte en zijn mensen, dat die laten zien wie hier de baas is en keihard op gaat treden. Kan niet hard genoeg zijn !
  En dan nog even dit: die actie op tv (op1) gisteravond van die Kemps (o.i.d.) laat het moraal van hem zien. Overigens is het zover, dat als wij Kemps, van de Plas, van den Oever zien, weg gelijk wegzappen.
  Uit zelfbescherming raad ik dit iedereen aan
  Dat wil even kwijt en wat jij vindt, vind ik niet belangrijk.
  Volgende week zaterdag lees ik wel hoe je weer gaat reageren.deze reactie is automatisch gemodereerd

 4. Het gaat ze alleen om bezit en te houden wat ze hebben.
  Dat de boel naar de kloten gaat interesseert ze niks.
  Nee hoor, gewoon doorgaan.
  Na hun de zondvloed.

  1. Beste…. Alweer een reactie van jou die helemaal niet onderbouwd wordt! Er gaat niks naar de “kloten” in ons mooie land. Ook niet de natuur. Die gedijt hier prima. Dingen die daar niet goed lopen komen door nalatig onderhoud van de instantie’s die deze zouden moeten onderhouden. Stop nou toch eens met het napraten van al die”bureau”boswachters. De natuur doet het inderdaad op een andere manier dan die “betweters” berekenen of bedenken. Als je alleen maar negatief af kunt geven op alles wat ons wakker houd zou ik je toch willen vragen om te stoppen op deze pagina en op fb verder te gaan. Voor mij mag je helemaal wegzakken in datgene waar je het beste in thuis bent.

   Dit is mijn laatste reactie op deze ergerlijke onnozelaar!!!!

Beheer
WP Admin