Partner
Melkveehouder Nick de Werdt heeft meer inzicht gekregen in zijn voerkosten. “De sleutel voor het verlagen van de voerkosten bleek te liggen in de keuze voor bepaalde gewassen en de teelt ervan." - Foto: KWS RundveePartner

Melkveehouder bespaart op voerkosten met SEED2FEED

De voerkosten bepalen voor een groot deel de totale kosten. Zo ook op het melkveebedrijf van Nick de Werdt in Sterksel (N.-Br.).

Om verschillende redenen zijn de voerkosten op het bedrijf van de melkveehouder de afgelopen jaren gestegen. Daardoor kwam het saldo verder onder druk te staan. De Werdt: “In mijn zoektocht naar verbetering van het bedrijfsresultaat kwam ik in contact met Tim van Houtum, SEED2FEED-Adviseur bij KWS. Hij helpt mij om verbeteringen te realiseren.”
Nick de Werdt vertelt hierover meer in de video.

De Werdt ontdekte dat de sleutel voor het verlagen van de voerkosten bleek te liggen in de keuze voor bepaalde gewassen en de teelt ervan. “Door de focus op de teelt te leggen, het opbrengst- en kwaliteitspotentieel van mijn eigen grond te maximaliseren en het rantsoen nog beter te benutten, kan ik nu de voerefficiëntie op mijn melkveebedrijf verder vergroten.”

Inzicht in voerkosten

Inzicht in de voerkosten is hierbij een belangrijke eerste stap. De Werdt kan met Farmdesk, de managementsoftware voor melkveebedrijven, zelf zijn voerkosten dagelijks transparant volgen. “De software ondersteunt mij bij het beheren van mijn voerrantsoen en houdt tegelijkertijd rekening met de keuze voor de teelt van de bijpassende gewassen. Farmdesk is als onderdeel van het SEED2FEED-concept daarom zeker geschikt om het initiatief te houden in de zoektocht naar verbetering van het saldo van mijn melkveebedrijf.”

Beheer
WP Admin