Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

Melkprijs Vreugdenhil september € 0,80 lager

Vreugenhil Dairy Foods verlaagt de melkprijs van september met € 0,80 en betaalt een basisprijs van € 38,70 per 100 kilo melk uit.

Melkveehouders die recht hebben op kwaliteits-, weide- en duurzaamheidstoeslag kunnen dit bedrag op zien lopen tot € 40,80 per 100 kilo melk.

Gemiddelde melkprijs € 45 per 100 kilo melk

Vreugdenhil verlaagt de melkprijs nadat het in augustus de melkprijs gelijk hield aan juli. De gemiddelde melkprijs over de eerste negen maanden ligt met € 45 per 100 kilo melk inmiddels ruim € 9 lager dan het gemiddelde over de dezelfde periode vorig jaar. Vreugdenhil is overigens niet de enige met een prijsdaling. FrieslandCampina verlaagde de melkprijs met € 2,00 en A-ware kwam met een melkprijs die € 1,75 lager ligt.

De biologische melkprijs van Vreugdenhil daalt in september met € 1,09 en komt uit op een maximale prijs van € 56,86 per 100 kilo melk. Inmiddels is de biologische melkprijs bijna € 11 lager dan deze in januari was. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw en de bijdrage van 5,5 cent aan ZuivelNL is in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin