Foto: Henk Riswick RundveeNieuws

Melkprijs Duitsland bereikt bodem in september

De Duitse melkprijs bedraagt in september € 40,46 per 100 kilo melk. Dat is gebaseerd op 4% vet en 3,4% eiwit, en ligt € 0,07 hoger dan een maand eerder. Dat blijkt uit berekeningen van het Duitse ministerie van Voeding en Landbouw.

​Doordat de gemiddelde geleverde melk 4,04% vet en 3,43% eiwit bevat, komt de gemiddelde prijs voor geleverde melk uit op € 40,73 per 100 kilo melk. Inmiddels verhogen volgens Top Agrar verschillende zuivelondernemingen hun melkprijs voor oktober, waarbij in het noorden van Duitsland zelfs een plus van € 5 per 100 kilo op te tekenen valt. Richting het zuiden van Duitsland zijn melkprijzen in oktober gelijk gebleven. FrieslandCampina betaalt Duitse leveranciers € 0,23 minder uit.

Biologische melkprijs stijgt licht

Ook de biologische melkprijs laat een kleine stijging zien. Voor melk geleverd met werkelijke gehalten met 4,03% vet en 3,35% eiwit, komt de melkprijs uit op € 54,43 per 100 kilo melk. In vergelijking met een maand eerder is dat een stijging van € 0,48. De melkprijs gebaseerd op de standaardwaarden van 4% vet en 3,4% eiwit ligt met € 0,08 een fractie hoger dan in september en komt uit op € 54,53.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin