McCormick introduceert zijn nieuwe X5-trekkerserie. Dit is de X5-120 met een maximaal vermogen van 114 pk en P3-transmissie, in de kleurstelling Red Power met metallic-lak en zwarte velgen. - Foto's: McCormick MechanisatieReportage

McCormick komt met luxere X5-trekkerserie

De Italiaanse trekkerfabrikant McCormick breidt de bestaande X5-trekkerserie uit met de P3-Drive-versie. Deze trekkers krijgen een luxere armleuning en zelfgebouwde 3-traps powershift.

De X5-trekkerserie heeft McCormick al een tijdje in zijn programma. Deze relatief eenvoudige, compacte trekkerserie heeft als basis een 3,6 liter FPT-motor en bestaat uit vier modellen van 85 tot en met 114 pk.

3-traps powershift en gerobotiseerde versnellingen

Aan die basis voegt McCormick nu een luxere variant aan toe: de X5 in de P3-Drive-uitvoering. P3 staat voor een nieuwe transmissie met daarin een 3-traps powershift, vier gerobotiseerde versnellingen en drie of vier (met kruip-)groepen.

De combinatie van de 3-traps powershift en de gerobotiseerde versnellingen maakt dat de trekker dus 12 versnellingen per groep kan doorlopen zonder voetkoppeling. Het totaal aantal keuzes komt zo op 36 voor- en 12 achteruit. Met kruipgroep komt het aantal keuzes op 48 voor- met 16 achteruit. Deze complete transmissie komt samen met geïntegreerde parkeerstand en een Stop & Action-functie, waarbij de transmissie automatisch ontkoppeld bij het afremmen.

Lees verder onder de foto

De X5 kan af fabriek worden voorzien van een voorlader met een (optionele) derde en vierde functie en een hefkracht van maximaal 1.700 kg.
De X5 kan af fabriek worden voorzien van een voorlader met een (optionele) derde en vierde functie en een hefkracht van maximaal 1.700 kg.

Chique multihendel

De cabine is de bekende vierstijlencabine die McCormick in 2022 al toonde op de X5-trekkerserie. Nieuw in deze mechanisch geveerde cabine zijn de DAB+-radio, de luxere zijconsole en de Smartpilot-rijhendel. Op deze hendel bedien je de transmissie evenals de beide aftakassen, de hefinrichting, de omkeerschakeling en de geheugenstand voor motortoerental. Deze rijhendel introduceerde McCormick al eerder in de iets grotere X6-serie .

Lees verder onder de foto

De vierstijlencabine van de X5. Rechts de nieuwe zijconsole met voorop de multifunctionele Smartpilot-rijhendel.
De vierstijlencabine van de X5. Rechts de nieuwe zijconsole met voorop de multifunctionele Smartpilot-rijhendel.

Tractor of the Year

De nieuwe P3-Drive komt alleen in de X5.100, X5.110 en de X5.120 met maximale vermogens van respectievelijk 95, 102 en 114 pk. Voor zover bekend, wordt deze opgefriste X5 geleverd met geveerde vooras (optie) en in de Red Power-kleurstelling met metallic rode lak en zwarte velgen. Deze nieuwe X5 dingt mee in de wedstrijd Tractor Of The Year (TOTY) 2024.

Een voor deze klasse fraaie techniek is de ADS+-stuurinrichting, waarbij de stuurwielen automatisch centreren én de besturing stijver wordt naarmate de snelheid toeneemt. Het systeem is voorbereid op een snelstuursysteem.

Zo ziet de nieuwe multifunctionele rijhendel eruit, met knoppen voor transmissie, ommekeer, aftakassen, hefinrichting en vast motortoerental.

Beheer
WP Admin