De Britse machinefabrikant McConnel heeft de Robocot S300E-bermmaaier gebouwd. Deze wordt aangedreven door twee Vanguard 48 volt lithium accu’s. De looptijd is maximaal 4 uur bij continu gebruik. - Foto: McConnel MechanisatieNieuws

McConnel bouwt elektrische bermmaaier met afstandsbediening

De Britse machinefabrikant McConnel heeft een volledig elektrische bermmaaier gebouwd. De Robocut S300E is te besturen met afstandsbediening.

De elektrische bermmaaier Robocut S300E van McConnel behoudt zijn bijzondere eigenschappen, waaronder het werken op een helling van 55 graden, een bereik van 150 meter en het maaien in twee richtingen. De Robocut S300E-maaier was op 5 en 6 juli voor het eerst te zien op Flood en Water Live in Groot-Brittannië.

De hellingmaaier wordt aangedreven door twee Vanguard 48 volt lithium accu’s. Deze hebben een looptijd van maximaal 4 uur voor continu gebruik op een lading. Het opladen van de accu’s duurt ongeveer 8 uur. Bij gebruik van een snellader wordt de oplaadtijd teruggebracht naar 4 uur.

Leverbaar eerste kwartaal 2024

Importeur Dabekausen in Echt (L.) zal de Robocut S300E in het eerste kwartaal van 2024 leveren. De elektrische bermmaaier kost € 56.500. Naast de elektrische uitvoering is de reguliere Robocut S300-maaier voorzien van een 28 pk Vanguard-motor. De McConnel Robocut S300 is te koop voor € 47.352.

Auteur: Annelies Bakker

Beheer
WP Admin