Maxtor II: maxi spuit MechanisatieNieuws

Maxtor II: maxi spuit

Bij een eerste vluchtige blik zou je kunnen denken dat de trekker een levensmiddelentransport voortsleept, zo oogt de grote roestvaststalen tank wel. Maar de felgele spuitboom verraadt meteen dat het een veldspuit in de categorie ‘maatje meer’ betreft: de Maxtor II van Dubex.

16 kuub, dat is de inhoud van deze vernieuwde Maxtor.

Grootste spuittank

Het is de grootste spuittank op de markt en het grootste gewicht dat nog op een tandem onderstel past. Het frame is vernieuwd en oogt gelijk een stuk strakker. De dissel werd smaller, waardoor de draaicirkel kleiner uitkomt. De schoonwatertank zit voortaan binnen in de middelentank (het voorste compartiment). Die tank liet Dubex dit keer in opvallend geborsteld rvs. Het vorige model had nog meer laswerk, wat een beschermende laklaag nodig maakte. Nu hoeft dat niet meer.

Maxtor II: maxi spuit


15.000 liter is realistischer

Overigens, die inhoud van 16.000 liter is het maximum, als je ‘m maximaal vol zou proppen; realistischer in de praktijk is 15.000 liter spuitvloeistof.

De boomlengte gaat tot 36 meter, het (leeg)gewicht is dan 9.175 kilo. Standaard monteert de fabrikant er 520/85 R45-banden onder. Lees alle details in het decembernummer (nr 327) van TREKKER.

Maxtor II: maxi spuit