Foto: ANP AlgemeenNieuws

LTO vindt verhoging NVWA-tarieven onterecht

Een lastenverzwaring kan nu niet aan de orde zijn, vindt LTO Nederland.

LTO Nederland vindt de voorgenomen verhoging van de NVWA-tarieven onterecht. Zeker in deze crisistijden. Dat meldt LTO in een reactie op de Kamerbrief van landbouwminister Carola Schouten.

Kosten toezicht NVWA doorbelast aan bedrijfsleven

Volgens LTO wil Schouten doorgaan met het belasten van de kosten van NVWA-toezichthouders aan het bedrijfsleven. KPMG-onderzoek naar de kostenopbouw van de tarieven van de NVWA ligt aan de basis van dit besluit.

Overheid draagt € 6 miljoen minder bij

Vanaf 2021 wil Schouten de eerste stap zetten. Inhoudelijk betekent dit dat de overheid € 6 miljoen minder bijdraagt, en het het bedrijfsleven die kosten op moet brengen. Volgens LTO moet er eerst een verbeterplan liggen en mag het bedrijfsleven niet opdraaien voor de taak die de minister haarzelf heeft gesteld om de tarieven volledig kostendekkend te maken.

“Het bedrijfsleven staat door de coronacrisis financieel enorm onder druk. De gevolgen van deze ingrijpende crisis met lockdowns en een weggevallen vraag vanuit het binnen- en buitenland zullen nog jaren voelbaar zijn. Een lastenverzwaring kan zeker nu niet aan de orde zijn”, stelt LTO.

Beheer
WP Admin