AkkerbouwAchtergrond

Loonwerker zaait wortelen op gediepploegd perceel

Biddinghuizen – Patrick Timmers zaait in opdracht van loonbedrijf Heyboer wortelen bij akkerbouwbedrijf Veenstra in Biddinghuizen in Flevoland.

Biddinghuizen – Patrick Timmers zaait in opdracht van loonbedrijf Heyboer wortelen bij akkerbouwbedrijf Veenstra in Biddinghuizen in Flevoland. De ruggen zijn een week geleden al getrokken, zegt Timmers. ”Er is wat regen in gevallen, waardoor de ruggen mooi stevig zijn. Het was droog genoeg om te zaaien. Dat lukte mooi op dit perceel. Dat is gediepploegd waardoor de grond wat lichter is. Het zijn niet de eerste wortelen die zijn gezaaid, maar het is wel vroeg in vergelijking met andere jaren.”

Nootdorp-Pijnacker – In Nootdorp-Pijnacker is gisteren het aardwarmtenetwerk van kwekerij Ammerlaan geopend. Het aardwarmtenetwerk is een volgende stap voor het bedrijf om volledig C02-neutraal te telen. Water van zo’n zeventig graden wordt uit aardlagen op ruim 2 kilometer diepte gepompt Via een warmtewisselaar wordt de warmte in een leidingnet gepompt waar een aantal bedrijven rondom het bedrijf Ammerlaan op zijn aan gesloten. Veel lof voor het initiatief kwam er tijdens de opening van kamerlid Diederik Samson van de PvdA. “Deze ondernemers wachten niet op plannen van de overheid. Dat zet je als politicus aan het denken. Ga vooral zo door.”

Beheer
WP Admin