Foto: Martin Smits MechanisatieNieuws

Lemken levert rister Rumptstad zonder meerprijs

Vanaf de Juwel 8-ploeg kan Lemken zonder meerprijs het Rumptstad 480-rister leveren. Lemken monteert dan wel aangepaste, meer sikkelvormige ploegstelen voor extra stabiliteit.

Bij de overname van Rumptstad door Lemken was al gezegd dat dealers kunnen beschikken over een ploeg met het in Nederland populaire Rumptstad 480-rister. R480 noemen ze dat bij Lemken.

Torsiekrachten op ploeg

Volgens kritische gebruikers levert het Rumptstad-rister op stugge grond nét wat meer gesloten ploegwerk dan het Lemken W52-rister. Het Rumptstad-rister is wat langer, maar dat geeft ook andere krachten op de ploeg, stellen ze bij Lemken. Daarom monteert de fabrikant de R480-risters ook op wat meer gebogen stelen. Die zijn beter bestand tegen torsiekrachten dan de standaard Lemken-montage.

  • De Juwel 8 is leverbaar als ‘on land’-ploeg. Liefhebbers van het Rumptstad 480-rister kunnen dit nu ook bij deze Juwel en zwaardere modellen bestellen. - Foto's: Martin Smits

    De Juwel 8 is leverbaar als ‘on land’-ploeg. Liefhebbers van het Rumptstad 480-rister kunnen dit nu ook bij deze Juwel en zwaardere modellen bestellen. – Foto’s: Martin Smits

  • 'On land' dan wel door de voor ploegen is alleen een kwestie van een cilinder bedienen. Wentelen is overrug. Ook een zesschaar blijft dan toch voldoende van de grond.

    ‘On land’ dan wel door de voor ploegen is alleen een kwestie van een cilinder bedienen. Wentelen is overrug. Ook een zesschaar blijft dan toch voldoende van de grond.

Zonder meerprijs

Voor de prijs hoef je het niet te laten, die is voor een ploeg met 480-risters gelijk aan een ploeg met W52-risters. Omdat het R480-rister vooral gebruikers kent op klei en om er zeker van te zijn dat het ploegframe de krachten goed aankan, levert Lemken het rister alleen op de Juwel 8-ploeg of zwaardere modellen uit de serie.

Beheer
WP Admin