Gemiddeld over het hele jaar komt de melkprijs van Lactalis Leerdammer uit op € 53,48 per 100 kilo melk. - Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

Leerdammer betaalt in december gelijke melkprijs uit

Lactalis Leerdammer betaalt in december met € 59,87 per 100 kilo melk dezelfde melkprijs uit als in de drie voorgaande maanden.

Melkveehouders kunnen de melkprijs in december verhogen met toeslagen voor weidegang en VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik) tot een maximale melkprijs van € 63,12 per 100 kilo melk. Hierin zit een markttoeslag van 25 cent.

Lees verder onder de grafiek melkprijs december

Duurzaamheidspremie Leerdammer

Leerdammer keert ook nog een duurzaamheidspremie uit die, afhankelijk van de inspanningen in het duurzaamheidsprogramma Duurzaam Leerdammer, kan oplopen tot maximaal 60 cent per 100 kilo melk. Deze premie verwerkt de zuivelaar in het melkgeld van maart. De genoemde prijzen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk.

Gemiddeld over het hele jaar komt de melkprijs van Lactalis Leerdammer uit op € 53,48 per 100 kilo melk. Ten opzichte van een jaar eerder is dat een verhoging van ruim € 19,50.

Lees ook: A-ware houdt melkprijs in december gelijk


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  1. leerdammer blijft geld jatten, ze hebben nooit genoeg ondanks onvrede en boeren die lactalis vaarwel zeggen. Ze kunnen al jaren niet mee met de prijs bij de familie rupsje nooit genoeg

    1. Bij lactalis hebben ze een ‘opstap-afhankelijk’ melkprijs beleid , denk voorlopig stabiel in een iets afzwakkende markt.

Beheer
WP Admin