Premium
De vrachtwagen wordt geladen met gerst op het bedrijf van Kees Huizinga in Cherkasy (Oekr.). - Foto: Gerjan Wielink AkkerbouwInterview

Lange, moeizame reis met gerst uit Oekraïne

Reacties

  1. Armer. Denk jij dat als er geen mijnen glegd waren, de Oekraine eenvoudig graan kan exporteren? Rusland zou niets liever willen dan open havens voor graan uit de Oekraine, kunnen ze de schepen in openwater enteren en het graan confisceren, vroeger heetten deregelijke mensen zeerovers. Hiermee is het graan het land uit en de dollars zijn in Moskou. Als je dat wilt heb je gelijk, maar ik opteer voor betere verdeling van het aanwezige voedsel op de aarde en de Europese boeren hun werk laten doen, zodat er voedsel geproduceerd kan worden. Maar nee onze politiek eist *Meer natuur en Minder voedsel*, zij denken dat import uit nu verhogerend elanden de oplossing is voor vrede en onderling begrip.

    1. Ik ben het helemaal met je eens , han maar in het artikel staat dat de russen de havens blokkeren en dat is onjuist.

  2. Het zijn de oekrainers zelf die zorgen dat zeehavens dicht zitten. Zij hebben zeemijnen geplaatst om te voorkomendat russische marineboten de havens kunnen bereiken. Een oekraiens dilemma: graan exporteren met risico dat de russen de havens bombarderen of de havens afsluiten en het graan niet exporteren.

Beheer
WP Admin