Bert-Jan Ruissen (SGP) is Nederlands lid van de landbouwcommissie. “In deze onzekere tijd zou het verkeerd zijn om onze eigen voedselproductie in gevaar te brengen." - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Landbouwcommissie EU: geen GLB-geld naar energietransitie

Er mag geen geld van het landbouwbudget worden overgeheveld naar de energiehervorming RepowerEU van de Europese Commissie. Dat heeft de landbouwcommissie van het Europees Parlement uitgesproken.

De Europese Commissie wil 12,5% van het budget van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) oormerken voor de energietransitie. De leden van de landbouwcommissie zijn daar unaniem tegen. Zij stellen voor de elementen daarover te schrappen uit de voorstellen van de Europese Commissie.

‘Voedselproductie niet in gevaar brengen’

Bert-Jan Ruissen (SGP), Nederlands lid van de landbouwcommissie, vindt het ‘zeer terecht’ dan de landbouwcommissie het oormerken zo krachtig van de hand wijst. “In deze onzekere tijd zou het verkeerd zijn om onze eigen voedselproductie in gevaar te brengen. Europa moet altijd de eigen bevolking kunnen voeden”, aldus Ruissen.

De opvatting van de landbouwcommissie van het Europees Parlement is niet bepalend in de discussie. Ook de milieucommissie en de raad van energieministers moeten nog over het voorstel van de Europese Commissie praten.

Beheer
WP Admin