Premium
Foto: Peter Roek AkkerbouwColumn

‘Landbouw in toekomst meer afhankelijk van wetenschappelijke kennis’

Reacties

  1. Staat in dit artikel zoveel nieuws? Doen onze boeren al niet decennia aan het toepassen van door de wetenschap ontwikkelde kennis? Ik vrees dat deze nieuwe benadering zal leiden tot een totaal andere voedselvoorziening, nl. door het maken van voedsel in de fabriek, waarbij land en grond tot een minimum nodig zijn. We zijn immers in staat om nageneog alle gewassen tegen minimale kosten onder dak te telen met een maximum aan opbrengst per m2 met maximale kwaliteit (via licht intensiteit en lichtkleur). Dit is meer wetenschap dan het biologisch telen met robots of in stroken o.i..d.

    1. Nee hoor. Suikerbieten geproduceerd in een fabriek met een schoorsteen is niet de toekomst. Dat geldt ook voor vlees en eieren. Landbouwdieren zijn in principe fabriekjes: maken hoogwaardig voedsel uit laagwaardig dierenvoer. Alleen zit daar geen copyright op en dus niet interessant voor het grote geld. Voedsel moet uit de fabriek komen met afdracht aan de copyrighthouder.

  2. Het staat er niet letterlijk maar sommige boeren zijn dom en wetenschappers hebben gelijk. Het grootste nadeel van wetenschappers is dat het mensen zijn. Mensen met dubbele agenda of persoonlijke meningen. Daarnaast hebben wetenschappers niet altijd gelijk en blijkt jaren jaren dat boeren op het verkeerde been zijn gezet. Dat boeren niet gelijk achter de wetenschappers aanhuppelen is terecht.

Beheer
WP Admin