Opvallend is dat de spuitboom van de Kuhn F40 Evo zelfrijdende veldspuit voor de cabine is gemonteerd. - Foto: Kuhn MechanisatieNieuws

Kuhn toont nieuwe F40 Evo zelfrijdende veldspuit in Polen

Machinefabrikant Kuhn presenteerde vorige week de F40 Evo zelfrijdende veldspuit op vakbeurs Agro Show in het Poolse Bednary. De zelfrijder wordt gebouwd in de Artec-fabriek in Corpe (Fr.), waarvan Kuhn sinds 2018 eigenaar is.

Opvallend: de spuitboom van de Kuhn F40 Evo is voor de cabine gemonteerd. De spuitboom is verkrijgbaar in werkbreedtes van 28 tot 50 meter.

De Volvo D8-motor is leverbaar met vermogens van 160 en 185 kW (218 en 252 pk). De hydromechanische transmissie heeft op het veld een maximale snelheid van 25 km/u. Op de weg rijdt de F40 Evo maximaal 40 km/u. Alle vier de wielen zijn aangedreven en kunnen sturen.

Kuhn levert de F40 Evo zelfrijdende veldspuit met een rvs-tank met een inhoud van 5.000 tot 6.000 liter. Naast deze tank heeft de veldspuit ook nog een 300 liter schoon watertank.

Tekst gaat verder onder de video

Prijs en levertijd nog niet bekend

De F40 Evo zelfrijdende veldspuit zal vooral buiten Frankrijk onder de Kuhn-naam worden verkocht. Het is nog niet bekend wanneer de Kuhn F40 Evo in Nederland leverbaar is. De prijs is eveneens niet bekendgemaakt.

Lees ook: Primeur: Kuhn komt met frontbandhark

Beheer
WP Admin