Screenshot van een filmpje op de Facebook-pagina van Profi: Kuhn test een getrokken vlindermaaier in een heuvellandschap. MechanisatieNieuws

Kuhn test getrokken 13 meter brede vlindermaaier

Machinefabrikant Kuhn werkt aan een 13 meter brede vlindermaaier, waarbij de achterste maaiers op een wielstel staan. Dat blijkt uit een video die circuleert op het internet.

Op een video die het Duitse vakblad Profi heeft gepubliceerd, wordt in een heuvellandschap gemaaid met een Kuhn-frontmaaier en twee brede Kuhn-achtermaaiers die op een wielstel staan. Het gaat dus om een getrokken vlindermaaier, met sturende wielen. De maaier, een prototype, is voorzien van afvoerbanden die het gras meteen in een zwad afleggen.

Introductiedatum onbekend

Kuhn-importeur Reesink Agri in Apeldoorn (Gld.) kan nog niets zeggen over een eventuele introductiedatum. Volgens Reesink Agri is er wel een markt voor een dergelijk brede maaier, met name in gebieden waar Controlled Traffic Farming in populariteit toeneemt. Daarbij worden alle bewerkingen met eenzelfde werkbreedte uitgevoerd en wordt gereden over vaste rijpaden. Ook in Nederland zou volgens de importeur vraag zijn naar een dergelijk brede maaier.

Reacties

Beheer
WP Admin