De SmartConnect Solar is een simpel rechthoekig kastje. In het apparaat is een klein zonnepaneel verwerkt. Je schroeft het op de machine, vervolgens communiceert de Smart Connect Solar met het portal van Krone: mykrone.green. - Foto: Krone MechanisatieNieuws

Krone SmartConnect Solar werkt samen met alle machinemerken

De SmartConnect Solar van de Duitse machinefabrikant Krone heeft telemetriefuncties voor alle typen landbouwmachines van alle merken. De telemetrie-unit dicht het gat in digitalisering van silagewagens, maaiers, cirkelschudders, harken zonder eigen elektronica.

De Smart Connect Solar gebruik je met een positiesensor als vrachtenteller op bijvoorbeeld een klep van een silagewagen. Bij de aanbouw aan een draagarm van een schijvenmaaier, hark, of schudder herken je de werk- en transportstand via een standsensor. Bovendien kun je de telemetrie-unit gebruiken als hectareteller via de opgeslagen werkbreedte.

Communicatie via mykrone.green

De Smart Connect Solar is een simpel rechthoekig kastje. In het apparaat is een klein zonnepaneel verwerkt. Je schroeft het op de machine, vervolgens communiceert de Smart Connect Solar met het portal van Krone: mykrone.green.

Je hoeft geen stekkers aan te sluiten. De sensoren zitten in het kastje verwerkt. Dus als de machine draait, kun je zien dat je naar een perceel rijdt omdat deze een gps-bepaling heeft. De positiesensor merkt dat hij uitgeklapt is en door de trillingen weet de sensor dat hij actief is. Wanneer de gps-positie verandert, weet de telemetrie-unit dat de machine wel of niet aan het maaien is.

Gegevens realtime verzenden

De gegevens van de machine worden realtime verzonden via een gps-ontvanger en een draadloze modem met een simkaart. Is er geen mobiel netwerk beschikbaar, dan slaat de SmartConnect Solar de gegevens tijdelijk op en verzendt deze op een later moment.

De gegevens gaan naar het portal van Krone: Krone Smart Telematics. Voer eerst het serienummer van de SmartConnect Solar in. Geef daarna aan dat je de eigenaar bent van de machine in de SmartConnect. Dan zie je reallife waar de machine staat en of hij aan het rijden is.

Koppeling met agrirouter

De koppeling van de SmartConnect Solar met agrirouter (het uitwisselen van data uit het veld en de machine, onafhankelijk van de werktuigenfabrikant) zorgt dat tijdens het oogsten van mais of gras de complete trein wordt weergegeven en verwerkt in een portaal. De gegevens worden automatisch overgedragen aan de software van een loonwerker. Zo kan deze zijn werkzaamheden plannen en vlot doorwerken. Ook kan de loonwerker de gegevens gebruiken voor facturering.

Werkt op zonne-energie en is waterdicht

De Smart Connect is al langer bekend en is de basis voor data en communicatie bij landbouwmachines als hakselaars. Krone heeft een extra telemetrie-unit ontwikkeld die zijn energie haalt uit een zonnecel.

De Smart Connect Solar maakt gebruik van een zonnepaneel en een accu. Een externe energiebron is dus niet nodig. De telemetrie-unit voldoet aan een beschermingsklasse IP69K. Dat betekent dat het apparaat waterdicht is en beschermd tegen stof en vuil.
De SmartConnect Solar is leverbaar voor € 626.

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin