Krampe heeft drie nieuwe modellen HD 620 grondkippers gebouwd. - Foto: Krampe MechanisatieNieuws

Krampe introduceert zwaardere Heavy Duty-grondkippers

De Duitse machinefabrikant Krampe levert drie nieuwe Heavy Duty-modellen grondkippers. Deze HD 620-serie is het zwaardere broertje van de in 2021 gelanceerde HD 550-serie.

Krampe breidt zijn assortiment Heavy Duty-grondkippers uit met drie grotere modellen: het basismodel HD 620 Carrier, HD 620 met gestuurde as en de completere HD 620 T. De machinefabrikant staat bekend om zijn landbouwkippers, afschuifwagens en grondverzetkippers,

1,7 kuub meer inhoud

Met een transportvolume van 17,3 m³ (volgens ISO 7546) hebben de HD 620-modellen ongeveer 1,7 m³ meer inhoud dan de modellen uit de HD 550-serie. Bovendien hebben de HD620-modellen een toegestaan totaalgewicht van 24 ton, wat 2 ton hoger is.

Alle kippers in de Heavy Duty-serie grondverzetkippers hebben een 2 meter brede, vlakke vloerplaat. Deze lost probleemloos dankzij de conische bak. Voor extreme toepassingen kan de bak worden vervaardigd uit dikwandige Hardox 450-platen met zijwanden tot 8 mm dik en een vloerplaat tot 10 mm dik.

Hydraulische achterklep

Voor de HD-modellen is de hydraulische achterklep met een grote openingshoek uit het halfpipe-modelserie gebruikt. Een smalle openingshoek van de achterklep blijkt ook makkelijk bijvoorbeeld voor grindwegen om gedoseerd granulaat te lossen, zo claimt Krampe.

Chassis wespentaille

Het chassis van de HD 620 T is volgens een wespentaille opgebouwd. Dit combineert een zo groot mogelijke stabiliteit met een gestuurde as, binnen de maximaal toegestane 2,55 meter buitenbreedte. Tevens is er ruimte over om grote banden (tot maat 600/60R30,5) te monteren.

In Nederland is de eerste Heavy Duty-grondkipper geleverd bij dealer Kraakman. Richtprijzen van de HD-serie beginnen vanaf € 55.000.

Bekijk meer tweedehands dumpers/kipwagens op Traktorpool.nl

Beheer
WP Admin