RundveeNieuws

Koning verricht opening fabrieken A-ware en Fonterra

Heerenveen – Koning Willem-Alexander zal op 8 juli de officiële opening van de kaasmakerij van Royal A-ware en de ingrediëntenfabriek van Fonterra in Heerenveen verrichten. Eerder dit jaar kreeg A-ware al het predicaat koninklijk toegekend.

Koning Willem-Alexander krijgt na de openingshandeling een rondleiding door de zuivelfabrieken en maakt kennis met medewerkers van beide zuivelfabrieken.

Royal A-ware produceert jaarlijks 80.000 tot 100.000 ton kaas, ruim de helft van de kaas die het jaarlijks verhandelt. De wei die hierbij vrijkomt, wordt door Fonterra in de naastgelegen ingrediëntenfabriek verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten voor voeding voor baby’s, senioren en sporters. Beide fabrieken maken gebruik van de modernste technologie.

Bij de bouw en inrichting van de fabrieken is zo veel mogelijk gebruikgemaakt van de meest duurzame apparatuur, waardoor onder meer het verbruik van energie en water wordt geminimaliseerd. Begin juni is het dak van de zuivelfabrieken voorzien van zonnepanelen, zodat de bedrijven een deel van de benodigde energie zelf kunnen opwekken. Daarnaast wordt onderzocht of het resterende deel van de energiebehoefte via geothermie (‘aardwarmte’) kan worden ingevuld.

Beheer
WP Admin