Premium
Hoog water in de uiterwaarden van de rivier de IJssel bij Spankeren. – Foto: Henk Riswick AlgemeenAchtergrond

Klimaat verandert snel, wen er maar aan

Reacties

 1. Vorig jaar zijn we met vrienden naar het Royal Tyrrell museum geweest in Drumheller. Als er een plek is op aarde waar klimaatverandering, CO2 gehaltes en temperaturen over miljoenen jaren aan de orde komt dan was het dat museum. Ik zeg “dat was” omdat men een aantal jaren geleden alle informatie over CO2 en temperatuur bij alle display’s is weggehaald! Mensen die het museum bezoeken zouden immers tot de conclusie komen dat zowel CO2 als temperatuur bijna altijd hoger tot veel hoger was dan het nu is. Voor de duidelijkheid is zowel het CO2 als de temperatuur op dit moment gemiddeld op zo goed als het laagste punt in de geschiedenis van de aarde! Bij de ingang van het museum staat nu volgens goed Noord Koreaans voorbeeld zoiets in de zin van dat er niet getwijfeld mag worden aan het overheids narratief.

 2. Vroeger waren de waterschappen ‘van de boeren’. De boeren hadden de touwtjes in handen. Had je veel profijt van het waterschap dan betaalde je per ha meer. Daarna kreeg het waterschap ook natuur opdrachten en kwamen de ecolo’s in de besturen. Toen is het fout gegaan. Ook worden er te grote bedragen betaalt aan bestuurders waardoor gelukzoekers via de politieke partijen in de besturen komen. Bestuurders die geen financiële nadelen hebben bij een falend waterschapbeleid. Dat was vroeger wel zo dus werd falen geminimaliseerd.

 3. Die droge jaren zijn er eerder geweest, ook voor 1976 maar hadden toen minder impact, waarschijnlijk door de veedichtheid minder indruk gemaakt.
  Ook natte jaren hebben we eerder meegemaakt maar blijkbaar moeten we tegenwoordig overal een
  crisis van maken.
  En wat ook meespeelt is dat er veel te veel journalisten zijn die zichzelf nuttig willen maken.

 4. Weet Theo Brummelaar wel waar de Ijssel ligt? Denk het niet, als ik zie dat hij schrijft dat “In de zomer van 2021 bereikte de IJssel als gevolg van de enorme wateroverlast in Limburg ook een zeer hoog waterpeil. ”

  De ijssel heeft niets met Limburg te maken, maar krijgt zijn water via de Rijn uit Duitsland.

  1. Klopt helemaal, dat was per ongeluk verkeerd zo opgeschreven, mvg

  1. Theo zal net als die andere zogenaamde wetenschappers de krant lezen en daar hun conclusie uit trekken

Beheer
WP Admin