Premium
Het klimaat laat zijn tanden zien: extreem zware regenval in Limburg. - Foto: Bert Jansen AlgemeenOpinie

‘Klimaat moet’

Reacties

  1. Klimaat is politiek, en klimaat is het schuiven van geld. Hier in Canada hebben we altijd wel talloze plekken waar in een bepaald jaar de omstandigheden ideaal zijn voor bosbranden. Het is een bijzonder kwalijke zaak dat deze bosbranden nu ineens veroorzaakt worden door “klimaatsverandering” terwijl bosbranden altijd al een vast onderdeel zijn geweest van de cyclus van het leven. Het jaar na een bosbrand staat het afgebrande deel helemaal vol met Forrest Fire Flowers. Dat is een bloem die bedacht is door moeder natuur die uitbundig groeit en bloeit in het jaar na een bosbrand.

  2. Het enige wat boeren moeten doen is minder risico’s nemen en geen dure akkerbouwgewassen telen op percelen die onder water kunnen lopen. Burgers moeten daar geen huizen bouwen. Zeuren over klimaatverandering is dom als maar 8.000 ha van de 3.500.000 ha in nederland schade heeft.

  3. Als opinie schrijver is het makkelijk om na doemscenario’s de bal bij een ander te leggen, maar ik ben altijd benieuwd wat ze zelf aan het klimaat doen buiten het platgetreden “minder vlees eten”. Misschien kunnen we daar dan ook een voorbeeld aan nemen.

Beheer
WP Admin