De assen komen van fabrikant Kessler en hebben een draagvermogen van ruim 30 ton per stuk. Voor de ophanging van de assen ontwikkelde Kaweco in eigen huis een as-ophanging. Foto's: Kaweco. MechanisatieNieuws

Kaweco vernieuwt Radium Tractie-silagewagen

De Gelderse machinefabrikant Kaweco komt met een vernieuwde silagewagen met aangedreven wielen en een zelf ontwikkelde as-ophanging.

Volgens Kaweco biedt de vernieuwde Radium Tractie een uitkomst in een natte oogstperiode. Daarnaast zouden volle wagens gemakkelijker bovenop de kuil komen om te lossen.

Voor de ophanging van de assen ontwikkelde Kaweco in eigen huis een as-ophanging. De as draait hierbij om één gecentreerd punt.
Voor de ophanging van de assen ontwikkelde Kaweco in eigen huis een as-ophanging. De as draait hierbij om één gecentreerd punt.

Aangedreven assen

De assen komen van fabrikant Kessler en hebben een draagvermogen van ruim 30 ton per stuk. Voor de ophanging van de assen ontwikkelde Kaweco zelf een as-ophanging. De as draait hierbij om één gecentreerd punt. Volgens de fabrikant heeft deze een grote pendelslag en kan deze zich ook zonder grote belasting eenvoudig aanpassen aan de bodem. De aandrijving komt vanaf de aftakas van de trekker.

Standen

Op de wagen zelf zit een 2-speed versnellingsbak. Naast de hoog-laag kan er vanuit de trekker gekozen worden voor het 540 of 1000 aftakas-toerental. Er zijn dus in totaal 4 standen mogelijk. Een grote nokkenkoppeling met vrijloop fungeert als beveiliging tegen overbelasting van de gehele aandrijflijn. De aangedreven versie van de Radium is alleen verkrijgbaar op Radium 250 (42 m3) of de 255 (47 m3) 2-assers.

Beheer
WP Admin