Importeurschap van Bergmann gaat per 1 juni over naar Kamps de Wild. - Foto: Kamps de Wild MechanisatieNieuws

Kamps de Wild wordt distributeur van Bergmann

Kamps de Wild neemt de distributie van Bergmann meststrooiers en opraap- en overlaadwagens per 1 juni over van Reesink Agri. Beide dochterondernemingen van Royal Reesink maakten dit vorige week bekend.

Reesink Agri beëindigt na veertien jaar de samenwerking met de Duitse fabrikant Bergmann. De reden voor de wijziging in het importeurschap tussen deze twee zusterbedrijven is dat fabrikant Claas de productie van de Cargos-opraapwagens gaat stopzetten.

Kamps de Wild ruilt de verdeling van Claas-opraapwagens dus in voor het Bergmann programma. Is dit de werkelijke reden voor de wijziging van het importeurschap of komt het door het beleid van Triton, de investeerder achter Royal Reesink? Feit is dat Kamps de Wild de Bergmann-wagens via zijn eigen dealernetwerk weg kan zetten. Reesink Agri kon dat niet.

De toevoeging van de mestwagens is een welkome aanvulling op het totaalpakket van Kamps de Wild. Naast Bergmann en Claas is Kamps de Wild distributeur van Amazone, Schmotzer en Nucrop.

Bergmann-opraapwagens en meststrooiers

Bergmann bouwt met de series Royal, Repex, Carex en Shuttle opraapwagens van 26,8 tot 51 m³. Daarnaast fabriceert Bergmann – dat vorig jaar zijn 125-jarig bestaan vierde – ook meststrooiers (M-serie) en universeelstrooiers (TSW-serie) die tot maximaal 36 meter breed kunnen strooien.

Nog geen bevestiging van Claas

Claas kon de stopzetting van de productie van de Cargos-wagens niet bevestigen. De fabrikant was niet bereikbaar voor commentaar.

Beheer
WP Admin