Premium
Tjibbe Joustra, onafhankelijk voorzitter van AgriNL. - Foto: Fred Libochant AlgemeenInterview

Joustra: ‘Jammer dat kernboodschap niet over voetlicht komt’

Reacties

 1. @Wind: Waarvan akte! Rob zegt precies hoe het is. Sommige boerenorganisaties is veel te kort door de bocht: Álle boerenorganisaties, exclusief LTO hoofdbestuur, waren tegen dit idiote plan.
  Ze moeten ook alle boeren betrekken bij eventuele nieuwe plannen, maar ik geloof dat het al niet meer hoeft, PBL komt met beter nieuws.

 2. TOPambtenaar Joustra is er dus mede verantwoordelijk voor dat er al 25 jaar berekeningen zijn qua milieu-regelgeving. Ik mis al 25 jaar chemisch gemeten 0-metingen en de regelmatige rapportages van de DURE maatregelingen die boeren al vele jaren moeten uitvoeringen. ELKE 4 jaar ELK perceel grond-onderzoek !!! DUS wat/waar zijn de uitslagen van de laatste 25 jaar van de natuur-gebieden ???
  De boeren hebben recht om te weten wat voor effect de genomen maatregelen hebben gehad.

 3. Joustra is niet onafhankelijk wanr was de topambtenaar bij LNV en regisseur van de herstructurering varkenshouders waarbij onder meer 10% van de varkensrechten afgenomen zijn zonder enige vergoeding,dus GESTOLEN. Zijn bedoeling was trouwens 20% maar dat heeft een procedure vd Nvv nog kunnen voorkomen.

 4. Een werkdocument daar heeft iedereen dus van geweten .
  Nu het openbaar wordt
  En het verkeerd valt .
  Distantiëren sommigen zich van de inhoud .
  Alleen wie voor dat het openbaar werd had gezegd ik stap er uit als het die kant op gaat is te vertrouwen .
  En dat zijn er dus NUL

 5. Joustra heeft het nog niet helemaal begrepen. Hij gaat er vanuit dat – en dat begrijp ik vanuit zijn D66/VVD achtergrond – er een stikstofprobleem is, de landbouw er debet aan is en dat er alleen gebouwd kan worden op landbouwgrond. Hij heeft 11 niet gekozen landbouworganisaties uit de periferie gevonden die menen mandaat te hebben om daarover mee te praten. Dan moet je niet de vermoorde onschuld spelen als een heel groot deel van de setcor zich niet in die koers kan vinden. Als je écht het beste voor hebt met de landbouw, ga je eerst met de boeren praten en niet met partijen die hun geld aan boeren verdienen.

  1. Precies zo is het Rob. Kun jij de column van vergaderboer niet voortaan schrijven? Daar hebben we veel meer aan.

  2. Goed verwoord, ophouden over niet bestaande problemen en echte problemen neerleggen bij de veroorzakers.
   Dan loopt de landbouw mijlenver voor op de bv NL!

Beheer
WP Admin