John Deere presenteert een concept-ethanolmotor met een cilinderinhoud van 9,0 liter op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.). - Foto's John Deere MechanisatieNieuws

John Deere presenteert ethanolmotor op Agritechnica

Machinefabrikant John Deere heeft een 9,0 liter concept-ethanolmotor ontwikkeld. Op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.), presenteert de fabrikant zijn ethanolmotor.

John Deere heeft zichzelf ambities gesteld onder de naam Leap Ambitions. Dit betekent dat de fabrikant werkt aan innoverende oplossingen met een lage of neutrale koolstofuitstoot. Oftewel: oplossingen op het gebied van verbrandingsmotoren, hybride en accu-elektrisch en hernieuwbare brandstoffen. Dit alles wil John Deere voor 2026 realiseren.

Biodiesel, HVO en ethanol meest interessant

De machinefabrikant ziet binnen het scala hernieuwbare brandstoffen voornamelijk biodiesel, hernieuwbare diesel (HVO) en ethanol als meest interessante opties voor integratie op korte termijn.

Ethanol is een brandstof op basis van alcohol, dat wordt gemaakt uit grondstoffen als mais, tarwe en suikerriet. Door het hoge octaangehalte is de brandstof geschikt voor vonk-ontstekingmotoren, zo meldt John Deere.

Concept 9,0 liter ethanolmotor op Agritechnica

Tijdens vakbeurs Agritechnica laat John Deere een conceptmotor met een cilinderinhoud van 9,0 liter zien die op ethanol werkt. De beurs vindt plaats op 12-18 november 2023 in Hannover. John Deere is te vinden in Hal 13, stand C44.

Lees ook: Agritechnica: elektrische trekkers nu ​​​​​echt te koop

Reacties

  1. Geverink, dat denk ik niet want ethanol kun je als boer zelf produceren (samenwerking met div. boeren) en voor dat overige ben je afhankelijk van energie-boeven (en de overheid).
    Daarnaast is dat elektrische paard van Fendt in de stal al dood…

    1. In Amerika gaat 40% van de korrelmais voor de ethanol productie. Voor John Deere betekent dat een enorme markt voor de aan die teelt gerelateerde machines. Ik koop nooit benzine waaraan ethanol is toegevoegd omdat het slecht is voor motoren die soms voor lange tijd niet worden gebruikt zoals de Quads, side by side’s, gras maaiers, motorzagen en alle andere vooral kleine motoren. Ethanol kristaliseerd en zorgt voor dure reparaties. Ik kan helemaal zien dat John Deere mee gaat met de politiek correcte stroom, vooral omdat John Deere’s klanten het product produceren waarvan het wordt gestookt. Ik weet trouwens niet wie jouw energie project gaat subsidieeren @Kraats. Met een negatieve energie ballans moet er namelijk wel ergens geld vandaan komen om je toko draaiende te houden.

  2. Het kost 7474 kcal aan energie om een liter ethanol te produceren. Ethanol bevat 5130 kcal aan energie. John Deere zit dus te trekken aan een dood paard.

Beheer
WP Admin