In 2019 demonstreerde Bear Flag Robotics enkele John Deere 6R-modellen en 8RT-rupstrekkers bij vollegrondsgroenteteler PNC Farms. Met behulp van camera, LiDAR en radar heeft de operator op afstand realtime inzicht in de bewerking en situatie. Zelfs via streaming video. - Foto: Bear Flag Robotics. MechanisatieNieuws

John Deere koopt Bear Flag Robotics

Machinefabrikant John Deere heeft het Amerikaanse robotiseringsbedrijf Bear Flag Robotics gekocht voor omgerekend ruim € 212 miljoen. De fabrikant wil hiermee de ontwikkeling van autonome machines versnellen.

Met deze overname wil John Deere de ontwikkeling van autonome trekkers en machines versnellen. Bear Flag Robotics, gevestigd in Silicon Valley, maakte in 2019 onderdeel uit van een start-up-programma van John Deere. Het bedrijf ontwikkelde een opbouwkit waarmee een trekker autonoom kan werken en leverde die kit aan een beperkt aantal agrarische bedrijven in de Verenigde Staten.

Reacties

  1. Als ik dit artiekel koppel aan een artikel uit de Dagbladen van vandaag (16 aug. 2021) kan ik niet anders concluderen, dan dat we steeds meer risisco lopen op het uitvallen van onze automatisering door ongevallen in de ruimte veroorzaakt door daar aanwezig ruimtepuin. Puin dat we zelf hebben achtergelaten aldaar en dat nu te pas en te onpas in botsing komt met satillieten nodig voor onze communicatie en weersvoorspelling of GPS besturingen.

Beheer
WP Admin