Jeroen van Maanen stopt met zijn melkveehouderij. - Foto: Ton Kastermans RundveeNieuws

Jeroen van Maanen stopt met melken, verder met jongvee

NMV-bestuurder en bekende melkveehouder Jeroen van Maanen stopt met melken op zijn bedrijf in Zeewolde (Fl.) Hij gaat verder met de opfok van jongvee voor een collega-melkveehouder.

Dat maakt hij zondag bekend op de Facebookpagina van zijn bedrijf Keyenberg Hoeve: “Ik heb mijn bedrijf verkocht, huur het terug en ga samenwerken met een collega-melkveehouder voor wie ik jongvee ga opfokken.”

Boer boven het maaiveld

Jeroen van Maanen is een bekende boer, vooral vanwege zijn rol tijdens de boerenprotesten. Zo was hij regelmatig in televisie- en radioprogramma’s om het verhaal van de protesterende boeren te verkondigen. Na de overleggen van belangenbehartigers stond hij de wachtende pers te woord. Vorige zomer fungeerde hij als woordvoerder van de boerenorganisaties die gezamenlijk het eerste gesprek met Johan Remkes over stikstof voerden. Samenwerking tussen belangenbehartigers staat bij hem hoog in het vaandel.

Op dit moment is hij bestuurder bij de Nederlandse Melkveehoudersvakbond (NMV). Daarvoor was hij actief voor Farmers Defence Force en trad hij op als belangenbehartiger voor de landbouw tijdens het Landbouwcollectief. Van Maanen was ook columnist bij Boerderij.

Waarom stoppen?

Over de reden van de verkoop van zijn bedrijf is Van Maanen in de bekendmaking niet heel concreet: “De afgelopen jaren waren turbulent op de Keyenberg Hoeve met hoogte- én dieptepunten, ik heb goede en slechte keuzes gemaakt. Steeds meer belandde ik in een vicieuze cirkel waaruit ik mijn bedrijf op deze manier niet meer overeind kon trekken.”

Van Maanen is een fokkerij-liefhebber en plaatste daar regelmatig posts over op Facebook. “De koeien waren en zijn voor mij alles en ik ben gruwelijk blij dat het grootste deel van de veestapel mee gaat, de Keyenberg-fokkerij gaat door!”

Reacties

Beheer
WP Admin