AkkerbouwAchtergrond

Is ie homo of niet?

Vrouwen én mannen, let op! Dat riep Yvon Jaspers bij de BZV-aftrap. Sindsdien gonst het van de geruchten. Die ene, zoekt die wel een vrouw?

Wat opmerkelijk is dat. Eén van de boeren die zich presenteerde voor het nieuwe Boer zoekt Vrouw-seizoen, wordt door velen als homo gezien. Zelf zag ik vooral een fruitteler met passie voor peren. Vlot kapsel, blozende bolle wangen, hippe bril en een leuke babbel. Ik vroeg me nog af waarom hij zo’n programma nodig heeft. Op allerlei discussiesites weten ze het wel http://forum.fok.nl/topic/1524195/6/50 . Omdat hij homo is natuurlijk. Althans, dat is het vermoeden.

Zelf heb ik geen homo-radar. Ik zou het dus niet weten. Kun je aan iemand zien of hij homo is? Een veel gehoord vooroordeel is dat homo’s wat verwijfde types zijn met erg veel aandacht voor het uiterlijk. Maar als dat zo zou zijn, dan zouden er wel meer kandidaten voor homo kunnen doorgaan.

Eigenlijk vraag ik me vooral af waarom dit vermoeden zo hot is. Is homoseksualiteit in de landbouw nog steeds taboe? De agro-homo’s die ik tot nu toe gesproken heb, deden er zelf niet erg geheimzinnig over, maar hun omgeving soms wel.
Enfin, we zullen zien hoe het Maurits vergaat. Overigens schijnt het zo te zijn dat het vooral homo’s zijn die een zogenoemde homo-radar hebben.

Beheer
WP Admin