<em>Foto: Bert  Jansen</em> AlgemeenNieuws

Internetmiljonair gaat kippen houden in Groesbeek

Dutch Dairy Genetics, eigendom van internetondernemer Kees Koolen, is via een executieveiling eigenaar geworden van het pluimveebedrijf van Huub van Deurzen in Groesbeek.

Dit bevestigt de woordvoerder van het bedrijf Koolen. Het is de bedoeling om op het legpluimveebedrijf kippen te gaan houden, aldus Koolens woordvoerder desgevraagd.

Rundveebedrijf in Wichmond

Koolen haalde zich vorig jaar veel kritiek op de hals met zijn plannen om een groot rundveebedrijf in het Gelderse Wichmond te realiseren. Op de nieuwe locatie zijn er geen plannen om koeien te houden volgens de woordvoerder. Voor het bedrijf loopt een procedure voor een nieuwe milieuvergunning om 291.000 hennen te mogen houden. Deze procedure verkeert volgens de Dutch Dairy Genetics-woordvoerder ‘in de laatste fase’.

De gemeente heeft in principe een milieuvergunning verleend voor het houden van een pluimveebedrijf op de bedrijfslocatie, maar tegen dit besluit is bezwaar gemaakt. Pluimveerechten waren niet bij aankoop inbegrepen.

Bedrijf ligt al jaren stil

Het Groesbeekse pluimveebedrijf ligt al jaren stil vanwege procedures rondom de vergunningverlening. Al eerder zijn executieveilingen van het bedrijf aangekondigd vanwege de op het bedrijf rustende hypotheekschuld, die op het laatste moment werden afgelast. Ditmaal wist de pluimveehouder geen overeenstemming te bereiken met schuldeiser TRT Investments. Voor €1,2 miljoen is het bedrijf nu verkocht aan Koolen, oprichter van Booking.com, die al langer zijn vizier richt op de agrarische sector.

Beheer
WP Admin