Foto: AgriPlaza RundveeFoto

Intern salderen met ruime NB-vergunning jongvee

In Sleen (Dr.) staat een veebedrijf met 31 hectare te koop. Er wordt niet meer gemolken, maar gebouwen zijn goed en up-to-date. Een koper kan zo instappen.

 • In het zuidoosten van Drenthe staat een veebedrijf met NB-vergunning voor 230 stuks jongvee te koop. Vraagprijs: €3,5 miljoen. De reden van de verkoop is dat er geen opvolger is. De verkoper hield voorheen melkkoeien, maar de laatste jaren alleen nog jongvee. Vandaar de jongveevergunning. Die vergunning kan via intern salderen echter veranderd worden in 129 melkkoeien en bijhorend jongvee. - Foto's: AgriPlaza

  In het zuidoosten van Drenthe staat een veebedrijf met NB-vergunning voor 230 stuks jongvee te koop. Vraagprijs: €3,5 miljoen. De reden van de verkoop is dat er geen opvolger is. De verkoper hield voorheen melkkoeien, maar de laatste jaren alleen nog jongvee. Vandaar de jongveevergunning. Die vergunning kan via intern salderen echter veranderd worden in 129 melkkoeien en bijhorend jongvee. – Foto’s: AgriPlaza

 • Het bedrijf ligt in een melkvee- een akkerbouwregio die is aangewezen als agrarisch kerngebied. Hier is goed te zien dat het bedrijf mooi vrijgelegen is, op ruim 2 kilometer afstand van brinkdorp Sleen.

  Het bedrijf ligt in een melkvee- een akkerbouwregio die is aangewezen als agrarisch kerngebied. Hier is goed te zien dat het bedrijf mooi vrijgelegen is, op ruim 2 kilometer afstand van brinkdorp Sleen.

 • Alle grond – 31 hectare – is huiskavel en ligt pal achter de boerderij. Deze goede zand- en veengrond is gedraineerd. Grasopbrengsten liggen hoog. Op 12 hectare akkerbouwwaardige grond is het prima mogelijk om aardappelen te telen. Overigens kan een koper waarschijnlijk nog een pachtcontract voor 6 hectare extra voortzetten.

  Alle grond – 31 hectare – is huiskavel en ligt pal achter de boerderij. Deze goede zand- en veengrond is gedraineerd. Grasopbrengsten liggen hoog. Op 12 hectare akkerbouwwaardige grond is het prima mogelijk om aardappelen te telen. Overigens kan een koper waarschijnlijk nog een pachtcontract voor 6 hectare extra voortzetten.

 • De gebouwen ogen bepaald niet als een melkveebedrijf in afbouw. Een koper kan direct instappen. De ligboxenstal uit 2005 telt 77 grootveeboxen. De oude plek van een DeLaval-melkrobot kan opnieuw voor een robot ingericht worden; alle leidingen hiervoor zijn nog aanwezig. In het tanklokaal kan een melktank met 10.000 liter capaciteit geplaatst worden.

  De gebouwen ogen bepaald niet als een melkveebedrijf in afbouw. Een koper kan direct instappen. De ligboxenstal uit 2005 telt 77 grootveeboxen. De oude plek van een DeLaval-melkrobot kan opnieuw voor een robot ingericht worden; alle leidingen hiervoor zijn nog aanwezig. In het tanklokaal kan een melktank met 10.000 liter capaciteit geplaatst worden.

 • In deze open frontstal uit 1991 is capaciteit voor 52 melkkoeien en eventueel een tweede melkrobot.

  In deze open frontstal uit 1991 is capaciteit voor 52 melkkoeien en eventueel een tweede melkrobot.

 • De jongveestal uit 2002 kan 43 dieren herbergen. Ook hier is weer te zien dat alle bedrijfsgebouwen zeer degelijk en keurig bijgehouden zijn (overal rondpompsysteem en up-to-date elektra).

  De jongveestal uit 2002 kan 43 dieren herbergen. Ook hier is weer te zien dat alle bedrijfsgebouwen zeer degelijk en keurig bijgehouden zijn (overal rondpompsysteem en up-to-date elektra).

 • Ook zijn er 3 loodsen. Eentje ervan is recent gebouwd, in 2017.

  Ook zijn er 3 loodsen. Eentje ervan is recent gebouwd, in 2017.

 • Er zijn in totaal vier sleufsilo’s op het erf. Daarnaast kan op dit bedrijf 2.500 kuub mest opgeslagen worden. Aandachtspunt: op één staldak ligt nog wat asbest. Dit gaat om 250 vierkante meter.

  Er zijn in totaal vier sleufsilo’s op het erf. Daarnaast kan op dit bedrijf 2.500 kuub mest opgeslagen worden. Aandachtspunt: op één staldak ligt nog wat asbest. Dit gaat om 250 vierkante meter.

 • De gerenoveerde woning – met garage – is van 1970. In 2015 vond er nog een aanbouw (links) plaats. Er zijn in totaal onder meer 5 slaapkamers. Voor meer informatie: AgriPlaza, Tynaarlo (Dr.).

  De gerenoveerde woning – met garage – is van 1970. In 2015 vond er nog een aanbouw (links) plaats. Er zijn in totaal onder meer 5 slaapkamers. Voor meer informatie: AgriPlaza, Tynaarlo (Dr.).

Lees ook het interview met Hans Peters, voorzitter VBO Makelaar sectie Landelijk en Agrarisch Vastgoed: ‘Stikstof belangrijker dan fosfaat’

Meer lezen over agrarisch vastgoed? Check het dossier!

Beheer
WP Admin