De interactieve voerbak met speelketting Happy Feeder was afgelopen jaar een van de finalisten bij Het Beste Idee. - Foto: Ronald Hissink VarkensNieuws

Inschrijving Het Beste Idee van Varkensland geopend

Voor de zevende keer worden ideeën voor vernieuwingen in de varkenshouderij gevraagd.

De zevende editie van Het Beste Idee van Varkensland is van start. Tot en met 12 september kunnen ideeën ingestuurd worden. Dit jaar is het thema ‘Blik op de toekomst’. De organisatie wil met dit thema inspelen op de uitdagingen die nu op varkenshouders afkomen om toch toekomstgericht te blijven ondernemen.

De in te dienen ideeën hoeven niet groot te zijn, maar moeten wel kleur geven aan het toekomstperspectief van de varkenshouderij. Dit kan in de vorm van aanpassingen op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid, milieu of een nieuw marktconcept. Niet alleen totaal nieuwe ideeën maar ook initiatieven die minder dan 2 jaar op de markt zijn, kunnen aangemeld worden.

Het Beste Idee is in 2016 bedacht door Coöperatie Varkensdierenartsen en VKON om tijdens een laagdrempelig evenement alle sectorpartijen in de varkenshouderij uit te dagen om met innovaties te komen die bijdragen aan dierenwelzijn, diergezondheid, milieu en de toekomst van de sector.

Afgelopen jaar werd Het Beste Idee gewonnen door varkenshouders Coen en Marlijn van Gorp voor hun unieke voerbereiding waarbij granen ‘gekookt’ worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief varkensstallen en ontvang maandelijks gratis artikelen die normaal alleen te lezen zijn voor abonnees.
Beheer
WP Admin