Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

Innovatie blijft pijler bij vermindering stikstof

Innovatie blijft nodig en mogelijk om de stikstofuitstoot te verminderen. Het is één van de pijlers van de agrarische sector, schrijven de ministers Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) aan de Tweede Kamer.

De beide ministers reageren op de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over de onzekerheid van emissiefactoren van bepaalde stalsystemen. De ministers noemden de uitspraak ‘wederom een fikse tegenslag voor veehouders die juist de intentie hebben om te investeren in een stal met emissiearme systemen’.

Onderzoek naar stalsystemen

Welke betekenis de uitspraak heeft, vergt nadere bestudering van de uitspraak, zeggen de ministers. Daar komt bij dat Wageningen Livestock Research een onderzoek heeft uitgevoerd naar de verbetering van de effectiviteit van bestaande en nieuw te bouwen emissiearme stalsystemen. Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat zal dat rapport binnenkort naar de Tweede Kamer sturen.

Daarna zal minister Van der Wal aangeven hoe ze wil zorgen dat de afgifte van natuurvergunningen kan worden aangescherpt en verduidelijkt. Dan geeft ze ook een nadere reactie op de impact van de rechterlijke uitspraak voor de afgifte van natuurvergunningen.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Beheer
WP Admin