Premium
Foto: Ruud Ploeg AlgemeenColumn

‘Ingrijpend anders in de landbouw’

Reacties

  1. Het gaat in de economie om hoeveel euro er tussen kostprijs en opbrengstprijs zit. En dat maal de hoeveelheid. De opbrengstprijs wordt bepaald op de ( internationale) markt. Nederlandse boeren kunnen die markt moeilijk beinvloeden. De overheid bepaald wél flink de kostprijs en hiermee de toekomst van de boeren. Ik zie ook dat het anders gaat worden: nederlandse boeren worden kleiner en gaan daarnaast bij een baas werken. Soort hobbyboertjes of zoals je wilt : ot en sien bedrijfjes zoals je die in bergstreken ziet.

    1. Kijk dat is een lesje economie, al zijn we ook weer niet wereldvreemd en doen gerust een beroep op de eco-potten met een knipoog naar de samenleving.

  2. Wanneer komt het besef eens dat het rooie landbouwdenken niet te betalen is, afhankelijk zijn van overheid en ambtenaren, nee dank u.

  3. Pierik, als ondernemer moet je als een vaantje in de wind zijn anders hou het niet vol, maar collectief is natuurlijk pure waanzin wat jij verkondigd en dat nog wel als landbouw econoom! Het is een pure leugen dat extensiveren goed is voor het klimaat….! Het is juist anders om. En dan kunnen ze heel veel rapporten schrijven, maar zo’n lui als jij zouden door de belangen organisaties met hand en tand bestreden moeten worden om jullie leugen achtige geloofd te laten verkondigen!!

  4. “Het moet anders”! Dat riedeltje hoor je al 25 jaar , ik wacht nog even en neem de veranderingen mee die men over 10 jaar weer wil, welke sukkel trapt er nog in.

  5. dat zogenaamde verduurzamen gaan wij lekker niet betalen,pierik moet eerst maar eens uitzoeken waar de rekening wel heengaat.

Beheer
WP Admin