Ierse boeren protesteren tegen TTIP AlgemeenNieuws

Ierse boeren protesteren tegen TTIP

Enkele tientallen Ierse boeren hebben een demonstratie gehouden tegen het handelsverdrag TTIP. Als locatie daarvoor kozen ze het kantoor van de Europese Commissie in Dublin.

Het protest was georganiseerd door de Irish Cattle and Sheep Farmers’ Association ICSA. De actie was niet alleen gericht tegen het handelsverdrag met de Verenigde Staten maar ook tegen dat met het Zuid-Amerikaanse handelsblok Mercosur.

‘Roekeloze concessies’

Voorzitter Patrick Kent beschuldigde handelscommissaris Cecilia Malmstrom van ‘roekeloze concessies’. Volgens hem heeft de Europese Commissie ook geen ‘democratisch mandaat’ om verdragen te sluiten die zo vernietigend uit kunnen pakken voor de Europese rundveehouderij. ”Het is ongelofelijk oneerlijk om de Europese markt open te stellen voor externe producenten die geen last hebben van dezelfde cross-compliance en andere regels waar Europese boeren onder lijden.”

Kijken naar gezamenlijk effect handelsverdragen

Kent wil dat de handelsverdragen niet los van elkaar worden beoordeeld: ”We moeten kijken naar het gezamenlijke effect van het dumpen van enorme hoeveelheden goedkoop rundvlees op onze markten.”

Wat houdt het handelsverdrag TTIP in voor de agrarische sector? Lees: TTIP: geen gewone handelsdeal

Beheer
WP Admin