Homburg-Holland is importeur van Tefen Acurite CTS. Een gesloten vulsysteem voor veldspuiten. Dit systeem wordt in 2024 in Nederland verplicht op veldspuiten. - Foto: Jan Willem Schouten / Homburg Holland MechanisatieNieuws

Homburg Holland importeur van Tefen AccuRite CTS

Homburg Holland uit Stiens (Fr.) is sinds kort importeur van Tefen AccuRite CTS. Het Closed Transfer Systeem (CTS) is een gesloten vulsysteem voor spuitmachines en voldoet aan de NEN-ISO 21191-norm.

De Tefen AccuRite CTS voorkomt erfemissie (verlies van gewasbeschermingsmiddel) en werkt schoner en veiliger met middelen. Op vakbeurs AgroTechniek Holland (ATH) treedt Homburg Holland voor het eerst met het systeem naar buiten.

De Israëlische firma Tefen heeft het AccuRite CTS-systeem ontwikkeld. Volgens Ron Smit, productspecialist van Homburg Holland, maakt het systeem een snelle en veilige chemische overdracht van gewasbeschermingsmiddelen naar de veldspuit mogelijk. De gebruiker komt niet meer in contact met het middel.

Nederland en Tsjechië zijn de eerste twee Europese landen die het CTS voor de landbouwveldspuit verplicht gaan stellen in 2024. Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië volgen een jaar later. In 2030 wordt het CTS in geheel Europa verplicht gesteld.

Digitaal gesloten vulsysteem

Het Tefen AccuRite CTS-systeem is een digitaal gesloten vulsysteem. De chauffeur kan de doseerhoeveelheid nauwkeurig ingeven op een display. Vervolgens regelt het systeem de exacte hoeveelheid middel. Met een 12 V/230 V-aansluiting is de Tefen AccuRite CTS te monteren op nieuwe en bestaande veldspuiten of op een stationaire opstelling.

Het voordeel van dit systeem is volgens de importeur dat je zelf de juiste dosering kunt bepalen via een touchscreen. Omdat je niet met de hand hoeft te doseren, verlies je geen druppel middel. Zo voorkom je het risico op erfemissie (morsen).

Tekst gaat verder onder de foto

Easy Connect is de bijbehorende dop die door 11 fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen wordt ingevoerd. Bij het Tefen Accurite CTS gesloten vulsysteem hoeft deze dop van de can of bus niet verwijderd te worden.
Elf fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen voeren de Easy Connect-dop in voor gebruik bij het gesloten vulsysteem Tefen Accurite CTS-systeem. De gebruiker hoeft deze dop niet te verwijderen van de can of bus. – Foto: Homburg Holland

Easy Connect Dop

De dop die fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen bij het middel leveren heet Easy Connect. Met de Easy Connect-dop is een gesloten vulsysteem standaard. Het morsen, druppels aan verpakkingen, verspilling en verontreiniging op de vulplaats is hiermee verleden tijd. Volgens fabrikanten is het een veilige en duurzame oplossing die mens en milieu effectief beschermd.

De richtprijs voor Tefen AccuRite CTS is € 3.500 (exclusief montagekosten).CM-Block Knop

LEES MEER ARTIKELEN OVER GEWASBESCHERMING.

Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin