Premium
Archiefbeeld van het slopen van stallen in het kader van de subsidieregeling Sanering varkenshouderijen. - Foto: Bert Jansen AlgemeenAchtergrond

Hoezo opkoop? Onduidelijkheid troef over opkoopregelingen

Reacties

 1. Vadertje staat wil iets ff anders, dus harde pecunias of ik boer lekker door op mijn manier! Om jouw voerbakje vol te houden ga ook jij een leuk vermogen betalen . Wat heeft de indoctrinatie je trouwens toch goed te pakken , vadertje staat zal trots op je zijn ! Ga zo door boeren , voedsel produceren gaat zo steeds leuker worden.

 2. Bruynes, dat er momenteel niets wordt geboden klopt niet er wordt wel degelijk onderhandeld maar diegene die zich aanbieden zitten in het algemeen niet in de zone waar uitgekocht moet worden.
  En dat gezeur over de belasting daar wordt ik echt ziek van elke Nederlander moet belasting betalen de agrarische wereld heeft via allerlei constructies er steeds onderuit weten te komen maar eens komt de tijd dat de rekening alsnog betaald moet worden. Bruynes, ik reken elk jaar af met de belasting jullie zijn dat niet gewend .maar om Nederland draaiende te houden zal jij ook moeten bijdragen (en nu ga jij waarschijnlijk wat kreten roepen over asielzoekers) maar dacht je nu werkelijk dat de belasting die de staat nog tegoed heeft niet opgehoest moet worden, ik had je wijzer geacht.

 3. Waarom zijn jullie zo negatief dat de prijs jullie te weinig is oké maar we geven prijzen die ver boven de marktwaarde liggen dus take it our live it emn zeur niet

  1. WE ! geven prijzen die ver boven de marktwaarde liggen . Tot nu toe wordt er nog helemaal niets boven de marktwaarde geboden dus je (WE) kletst uit je nek . ALS er inderdaad al 20% boven de marktwaarde betaald zou worden gaat de helft daarvan alweer naar de belastingdienst.

 4. Dat er een aantal boeren moeten stoppen is duidelijk dat er grote animo is onder de boeren om te stoppen is ook duidelijk. De vraag is is wat Brussels vindt van een uitkoop ver boven de marktwaarde
  (staatsteun?) Maar het echte probleem zit hem bij de boeren die op een plek zitten en daar op die plek moeten stoppen maar dat niet willen (daar niet weg willen) daar is niet een twee drie een pasklare oplossing voor. Wat hoopvol is dat een zeer groot aantal boeren aangeeft wel te willen stoppen of af te schalen naar een paar koeien voor de hobby. Ik woon in Overijssel en hier is de animo om te stoppen zeker op termijn groot. Kijk de boer beslist zelf ook als ze na een jaar of vijf stoppen en het Rutte/ Kaag niks kost .

 5. Boeren die open staan voor de warme saneringsregelingen zouden zich moeten bundelen om het maximale te kunnen bereiken nl op een serieuze opkoopregeling en niet zoals het nu gaat een sterfhuisconstructie. Elke boer verdient het om serieus genomen te worden ook de stoppers!
  Wie voelt zich aangesproken om hierin het voortouw te nemen? Boeren die zitten te wachten op een regeling zitten muisstil in een hoekje te wachten maar op wat? Zelfs hier op allerlei boerensites zie je ze maar sporadisch een reactie achterlaten.
  Je kunt het ook per provincie bundelen.

 6. Het is een financieel spelletje. Eerst boeren overhalen te stoppen met een woest aantrekkelijk bod, dan de banken schuw maken zodat die ondernemers geen ontwikkeling meer krijgen en dood bloeden en dan de hele zooi op de lange baan schuiven. Na een jaar of vijf stoppen die boeren vanzelf en kost het rutte/ kaag niks.

  1. Kippen en Armer wat zeuren jullie nu als je wilt stoppen kan dat maar dat tegen een marktconforme prijs jullie willen er overal een slaatje uit slaan maar nu zit het ons mee er zijn meer kandidaten dan we geld hebben.

Beheer
WP Admin