MechanisatieNieuws

Heuver krijgt Exelagri-dealerkeurmerk

Hardenberg (Ov.) – De Profile Tyrecenter Heuver-vestigingen in Assen, Emmen, Den Ham, Enschede en Doetinchem ontvingen het selecte Michelin Exelagri-keurmerk. Dat is voor bandenbedrijven net zoiets als de Michelin-sterren in het restaurantwezen.

Jaarlijks beoordeelt Michelin of landbouwbandendealers in aanmerking komen voor dit dealerkeurmerk. De fabrikant beoordeelt onder andere kwaliteit, vakmanschap, pechservice en professionaliteit. Nederland telt slechts 16 Exelagri-dealers; in heel Europa zijn er 700. Vijf van de 13 Heuver-vestigingen behorend dus tot de Exelagri-top.

Profijt voor klanten

Michelin reikt het kwaliteitskeurmerk uit op basis van een onafhankelijke audit naar de landbouwactiviteiten van bandendealers. Relevant zijn: deskundigheid in alles op landbouwbandengebied, service op locatie, pechservice, afstelling en sporing, gebruik van professionele apparatuur, en de voorraadpositie (ofwel snelle levering).

Bertus Heuver: “Het zijn pittige eisen, Ook respect voor het milieu en veilig en verantwoord werken komen aan de orde. Het Exelagri-dealerschap heeft belangrijke voordelen, zoals trainingen, tools, diensten en ondersteuning die Michelin deze dealers aanbiedt om kwaliteit en professionaliteit te waarborgen. Daar hebben onze klanten profijt van. Dát is onze drijfveer om aan de strenge keuringen mee te doen.”