VarkensNieuws

Han Swinkels vertrekt als manager VIC Sterksel

Interim-manager Han Swinkels stopt per 1 januari 2016 met zijn werkzaamheden voor Varkens Innovatie Centrum Sterksel (VIC).

Hij begon 1 mei 2014 met zijn werkzaamheden als interim-manager. Met het opheffen van het Productschap Vlees en Eieren (PVE), verdwenen de onderzoeksgelden van het PVE voor het VIC.

Nieuwe financieringsstructuur

Swinkels had de taak om de organisatie aan te passen aan de nieuwe financieringsstructuur. “Dat is gelukt; voor 2016 ligt er een goedgekeurde begroting met ruimte voor een fulltime manager”, vertelt Swinkels. Alle vertrokken medewerkers zijn succesvol begeleid naar een andere baan, laat hij weten.

VIC aanjager van nieuwe ontwikkelingen

De scheidend manager vertelt dat er op dit moment gesprekken met meerdere kandidaten worden gevoerd. “De kandidaten staan allen met hun gezicht naar de varkenshouders”, aldus Swinkels. Naast praktijkonderzoek wil het VIC in de toekomst innovatieve onderzoeken, zoals het krulstaartenproject, blijven doen. Hiermee blijft het VIC haar functie als aanjager van nieuwe ontwikkelingen houden.

Eind deze maand legt de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) het werkplan van het VIC voor aan haar Algemene Ledenvergadering. De POV is nog in afwachting van de Algemeen Verbindend Verklaring van het ministerie van Economische Zaken. Zodra die is afgegeven verwacht Swinkels dat er vanuit POV onderzoeksgelden voor VIC beschikbaar komen.