Premium
Een cichoreiplantje dat net geschoffeld is. - Foto: Peter Roek AkkerbouwCommentaar

‘Groener telen wordt de norm’

Reacties

  1. precies, Hyndrikx ook wij hebben afkeuringen gehad door het wegvallen van mocap voor ritnaalden, gevolg is dat ik niet meer voor de fabriek van hele verwerkte aardappelen ga telen, antwoord van de fabriek dan halen we ze wel uit het buitenland waar ze er een middel voor hebben die hier verboden is, hoe krom wil je het hebben. Ook door alle vergroening na een teelt of mais met onderzaai verergert de situatie alleen maar. Ik verwacht dat we over een paar jaar grote problemen hiermee krijgen in alle teelten.

  2. Voor ritnaalden zal teelttechniek het probleem niet oplossen. En de consument zal moeten leven met minder kwalitatieve producten? Denk je echt dat een verwende consument dit aanvaardt? Als deze consument dezelfde ingevoerde producten uit het buitenland vindt, maar zonder ritnaaldenschade omdat er in dat buitenland wel bij ons al verboden chemie mag gebruikt worden zal deze consument daarvoor kiezen. Men creërt oneerlijke concurrentie… (en bovendien zal dit product dan nog goedkoper zijn: kwalitatief beter en goedkoper, enkel als gevolg van politieke beslissingen)

  3. Ik zie het meer als de arrogantie van de macht. Omdat er voedsel genoeg is kan de politiek allerlei eisen stellen. Voedsel produceren mag ook gerust makkelijk zijn, je hoeft dat nergens voor te compliceren. Door de lat steeds te verhogen leg je het risico geheel bij de boer. Dat is niet fair. De politiek moet een systeem optuigen die dat risico overneemt van de boer. Telers die minder chemie gebruiken zouden verzekerd moeten zijn bij misoogsten.

Beheer
WP Admin