Het draadloze camerasysteem bestaat uit een camera en een 7-inch monitor. Het geheel komt in een opbergkist. - Foto's: GriTech. MechanisatieNieuws

GriTech introduceert draadloos camerasysteem

GriTech introduceert een draadloos camerasysteem dat eenvoudig tussen trekkers en machine uit te wisselen is.

Het draadloze camerasysteem van GriTech uit het Brabantse Netersel bestaat uit een draadloze camera en een 7inch-monitor. De camera, vastgemaakt op een oplaadbare accu, kan met een magneet aan een trekker of machine gekoppeld worden. De monitor kan via een bijgeleverde zuignap of met een beugel bevestigd worden.

De camera zit vast op een accu met een magneet.
De camera zit vast op een accu met een magneet.

13 uur beeld zonder laden

De gebruikerstijd van de camera is 13 uur en de laadtijd bedraagt 8 uur. Voeding van de monitor gaat via een 12V-sigarettenaansteker of via een 230V-stopcontact. De monitor gaat aan zodra deze stroom heeft en verbindt dan automatisch met de camera. Met 1 druk op de knop gaat de camera aan en maakt verbinding met de monitor. Het is ook mogelijk om een tweede draadloze camera aan te sluiten. Via drukknoppen op de monitor kan dan van camerabeeld gewisseld worden, of kunnen beide camera’s tegelijk op de monitor verschijnen.

De monitor kan met een beugel of via een zuignap bevestigd worden. Met drukknoppen is schakelen tussen een tweede camerabeeld mogelijk.
De monitor kan met een beugel of via een zuignap bevestigd worden. Met drukknoppen is schakelen tussen een tweede camerabeeld mogelijk.

Extra antenne

Voor beter bereik is het mogelijk een extra antenne met 3 meter kabel aan de monitor aan te sluiten. De antennevoet is via een magneet te bevestigen. Met een beugeltje wordt deze extra gezekerd. Om de camera eventueel extra te zekeren, is een losse kabel bijgevoegd. Volgens GriTech-eigenaar Koen van de Sande is deze vaak niet nodig, aangezien de magneet sterk genoeg is.

Kosten

Het systeem wordt geleverd in een opbergkist en kost € 500, inclusief verzending. Een losse draadloze camera met accu kost € 250.

Beheer
WP Admin